do not visit

10 voorbeelden met attente formuleringen voor bedankkaartjes voor bruiloften

Er is nog maar één ding dat je moet doen nadat je het jawoord hebt gegeven aan je nieuwe echtgenoot - en dat is je bruiloftsgasten bedanken! De kans is groot dat je al aan het brainstormen bent over ideeën voor bedankkaartjes bij het openen van je huwelijksgeschenken. Maar nu het tijd is om jullie eigen bedankkaartjes te schrijven, weet je misschien niet waar je moet beginnen. Wat is eigenlijk de juiste etiquette voor bedankkaartjes?

Gelukkig ben je hier aan het juiste adres voor al je bedankkaartjes voor bruiloften! Of u nu een intieme bruiloft had met een handvol gasten of een trouwdag die meer leek op een koninklijk huwelijk, Optimalprint maakt het schrijven van bedankkaartjes voor je bruiloft tot een fluitje van een cent door ervoor te zorgen dat je de bedankkaartjes rechtstreeks vanaf je computer of smartphone kan personaliseren en afdrukken.

Weet je niet wat je op de kaartjes kan schrijven? Bekijk dan deze voorbeelden van bedankkaartjes!

Belangrijkste conclusies uit dit artikel:

  • Het is de basisetiquette van bedankkaartjes voor bruiloften om een dankbetuiging te sturen naar elke bruiloftsgast, ongeacht of ze je een geschenk hebben gegeven.

  • De belangrijkste elementen van een bedankkaartje zijn de naam van de ontvanger(s) en een welgemeend dankwoord.

  • Populaire voorbeelden van bedankkaartjes zijn bijvoorbeeld gepersonaliseerde bedankbriefjes voor de mensen die hielpen bij de organisatie en de leveranciers.

Bedankkaartjes voor je bruiloft schrijven: algemene etiquette

wedding thank you card etiquette

Als het gaat om bedankkaartjes voor de bruiloft, geldt het volgende: hoe eerder je ze kunt versturen, hoe beter! Als je niet van plan bent om meteen na je trouwdag op huwelijksreis te gaan, kan je je bedankkaartjes al een week erna versturen om er zeker van te zijn dat er niets door de mazen van het net glipt. Stuur anders binnen drie maanden na jullie bruiloft een bedankkaartje naar al jullie bruiloftsgasten.

Als je unieke bedankbriefjes voor je bruiloftsgasten maakt, vergeet dan niet om iedereen bij naam te bedanken. Dus zelfs als een oom of tante aankomt met hun echtgenoot en drie kinderen, bedank dan alle vijf de gasten voor hun aanwezigheid op jullie trouwdag - zelfs als ze geen geschenk hebben meegenomen! Als de ontvangers van een kaart jou en je echtgenoot iets hebben gegeven, bedank de gever dan ook bij naam.

Als je niet zeker weet hoe je je bedankkaartje moet formuleren, denk er dan aan dat 'dank je wel' het belangrijkste deel is! Zet je 'bedankjes' op de voorgrond, zodat gasten precies weten waar de kaartjes voor zijn. Vergeet ook niet om het geschenk dat je hebt gekregen specifiek te noemen (indien van toepassing) en vermeld er iets leuks over, zoals hoe jij en je partner het in de toekomst willen gebruiken.

Wat betreft de algemene etiquette voor bedankkaartjes voor bruiloften, vergeet niet dat je met een persoonlijk tintje een heel eind komt. In plaats van al je bedankkaartjes voor je bruiloft af te drukken met dezelfde algemene boodschap, maak een gepersonaliseerd kaartontwerp dat je kan aanvullen met handgeschreven berichten. Door al je bedankbriefjes met de hand te schrijven, laat je zien hoeveel je de aanwezigheid van de gasten gewaardeerd hebt.

De tekst op bedankkaartjes voor de bruiloft

De meeste gasten die aanwezig zijn op jullie speciale dag komen met huwelijksgeschenken, of het nu gaat om geld of een item van jullie huwelijkslijst. Maar alleen al het geld dat sommige gasten uitgeven aan reizen, accommodatie en kleding om aanwezig te zijn op jullie bruiloft kan een geschenk op zich zijn. Je zal dus waarschijnlijk voor elke gast een ander bedankkaartje moeten schrijven.

In plaats van één algemene bedankbrief te schrijven voor al je bruiloftsgasten, kan je de ontvangers van je bedankkaartjes het beste in categorieën indelen, zoals 'de mensen die hielpen bij het organiseren', 'leveranciers', 'gasten die een geldbedrag hebben gegeven', enzovoort, zodat je voor elke aanwezige een unieke boodschap kan schrijven. Denk aan deze tien voorbeelden van bedankkaartjes voor bruiloften als je nadenkt over mogelijke formuleringen.

Voor degenen die je bruiloft hebben bijgewoond

Als je een bedankkaartje stuurt naar gasten die je bruiloft hebben bijgewoond, is het belangrijk om te vermelden hoe hun aanwezigheid heeft bijgedragen aan jullie trouwdag. Misschien hebben ze bijvoorbeeld een mooie toespraak gehouden die zowel jou als je echtgenoot verraste. Vergeet niet om specifiek te zijn voor elke ontvanger!

Beste [gast(en)],

We kunnen onze overweldigende dankbaarheid voor jullie aanwezigheid op onze huwelijksceremonie niet goed uitdrukken. We waarderen het enorm dat jullie aanwezig waren om onze trouwdag met ons te vieren en we hadden niet zoveel plezier kunnen hebben op onze speciale dag zonder jullie aan onze zijde. We hopen dat je net zo'n magische avond hebt gehad als wij en kunnen je niet genoeg bedanken voor je ontroerende speech!

Hartelijke groeten,

[Je naam/namen]

Voor de mensen die betrokken waren bij het organiseren van je trouwfeest

wedding party thank you card

Naast jou en je echtgenoot bestond je huwelijksfeest waarschijnlijk uit bruidsmeisjes, bruidsjonkers, een ringdrager en een bloemenmeisje. Deze kerngroep van gasten was waarschijnlijk al betrokken bij het verlovingsfeest en de planning tot aan de huwelijksreis, dus zij verdienen een speciaal bedankbriefje.

Beste [Gast(en)],

Telkens wanneer [naam echtgenoot] en ik ons onze perfecte bruiloft voorstelden, waren jullie daar bij ons. Nu we officieel onze geloften hebben uitgewisseld, weten we dat we de juiste beslissing hebben genomen om jou bij ons huwelijksfeest te betrekken. Niet alleen heb je alle stress van het plannen van de bruiloft weggenomen, maar je hebt ook een ongelooflijke sfeer toegevoegd die we ons onze speciale dag niet meer kunnen voorstellen zonder jou.

We kunnen niet wachten om samen aan dit volgende hoofdstuk te beginnen!

Veel liefs,

[Je naam/namen]

Voor je ouders

De ouders van de bruid en bruidegom spelen vaak een cruciale rol tijdens de huwelijksceremonie, maar hun verantwoordelijkheden beginnen al ver voor de trouwdag. Als je nadenkt over voorbeelden voor bedankkaartjes voor je ouders, schrijf dan op wat ze allemaal hebben gedaan om jullie te helpen deze mijlpaal te bereiken.

Lieve mama en papa,

Heel erg bedankt voor alles wat jullie de afgelopen jaren voor [Naam partner] en mij hebben gedaan, vooral alles wat jullie hebben gedaan om onze belangrijke dag mogelijk te maken! We hebben de meest fantastische dag gehad en we realiseren ons dat dit niet mogelijk was geweest zonder jullie liefde. We voelen ons gelukkig dat we zulke lieve, gulle en ondersteunende ouders hebben - en we zijn zo blij dat we onze toekomst als één grote familie kunnen opbouwen.

Wij houden voor altijd van jullie,

[Je naam/namen]

Voor vrienden en familieleden

Na je bruiloftsfeest en ouders zijn andere vrienden en familieleden vaak de eersten die een bedankkaartje voor de bruiloft ontvangen. Als je nadenkt over formuleringen voor deze personen, vergeet dan niet om specifieke herinneringen te noemen die jullie nu delen van jullie bruiloft en verwijs naar elke aanwezige bij naam.

Beste [gast(en)],

Heel erg bedankt dat jullie deel uitmaakten van onze speciale dag! We zullen altijd de herinneringen koesteren die we samen hebben gemaakt, van [Naam gast] die vakkundig het bruidsboeket ving tot [Naam gast] die een mooie speech leverde. We hopen dat we, nu we aan dit nieuwe leven als getrouwd stel beginnen, nog meer herinneringen samen zullen blijven maken. Nogmaals bedankt!

Veel liefs,

[Je naam/namen]

Voor mensen die je niet goed kent

Tenzij je kiest voor een kleine bruiloft, is de kans groot dat mensen die je niet goed kent je bruiloft zullen bijwonen. Of het nu gaat om familie die ver weg woont of collega's van je echtgenoot of familie, je kan dit bericht kort houden en ze toch bedanken voor hun komst.

Beste [gast(en)],

Bedankt dat jullie de tijd hebben genomen om ons speciale moment te vieren! We waarderen jullie steun nu we aan ons nieuwe hoofdstuk als man en vrouw beginnen. Nogmaals hartelijk dank voor je aanwezigheid op onze speciale dag! We hopen elkaar snel weer te zien.

Het beste,

[Je naam/namen]

Voor de leveranciers op jullie bruiloft

Het is geen geheim dat jullie leveranciers een grote rol hebben gespeeld op jullie bruiloft. Bovendien hebben jullie waarschijnlijk veel gecommuniceerd met jullie leveranciers in de weken voor jullie evenement. Nu het moment voorbij is, kan je je leveranciers een bedankbriefje sturen voor al hun harde werk.

Beste [namen leveranciers],

Heel erg bedankt voor het ontvangen van onze geliefde gasten in onze droom trouwlocatie! We hebben zoveel complimenten gekregen over de prachtige sfeer en onze gasten konden niet stoppen met praten over het prachtige uitzicht op het water. Van jullie voorzieningen tot jullie fantastische personeel, we hadden ons geen mooiere dag kunnen wensen. Nogmaals dank aan jou en je team om de bruiloft van onze dromen waar te maken!

Met veel dank,

[Je naam/namen]

Voor mensen die niet aanwezig konden zijn maar wel een geschenk stuurden

Hoewel het jammer is, is het gewoon onvermijdelijk dat sommige mensen van je gastenlijst je bruiloft niet kunnen bijwonen. Voor gasten die niet aanwezig konden zijn, maar toch een geschenk stuurden, vergeet niet om hun bijdrage te vermelden in jullie bedankbriefjes - maar voel je vrij om het bericht kort en bondig te houden.

Beste [gast(en)],

Heel erg bedankt voor jullie ongelooflijk gulle gift! We hebben jullie gemist op de dansvloer, maar we hadden het gevoel dat jullie in gedachten bij ons waren. [Naam echtgenoot] en ik wilden dat we het met jullie persoonlijk hadden kunnen vieren, maar we hopen dat dit blijk van onze waardering laat zien hoeveel er aan jullie werd gedacht op onze grote dag. Hopelijk kunnen we elkaar snel weer ontmoeten!

Hartelijke groeten,

[Je naam/namen]

Voor gasten die een geschenk van je lijst hebben gekocht

wedding registry thank you card

Een geschenkenlijst kan de formulering van bedankkaartjes voor bruiloften aanzienlijk vereenvoudigen, vooral als je gasten er direct geschenken van kopen. Vergeet niet om het specifieke geschenk van je huwelijkslijst te vermelden, zoals een salontafel of bestekset, en leg uit hoe je het gaat gebruiken in dit volgende hoofdstuk van je leven.

Beste [Gast(en)]

Bedankt voor het vieren van deze ongelooflijke mijlpaal met ons! We vonden het geweldig om onze grote dag met jullie door te brengen en kunnen niet wachten om jullie gulle huwelijksgeschenk te gebruiken. We hebben al een heleboel nieuwe recepten gepland voor de pannenset en kunnen niet wachten om aan de slag te gaan in de keuken. We zouden jullie graag binnenkort uitnodigen voor een drankje en een etentje... zodra we die recepten hebben geperfectioneerd, natuurlijk!

Hartelijk dank,

[Je naam/namen]

Voor mensen die een geldbedrag hebben gegeven

Sommige mensen denken dat het taboe is om exacte bedragen te noemen voor contante geschenken, maar wij vinden dat geen probleem! Als je gasten bedankt voor een geldelijke gift, laat het noemen van het exacte bedrag de persoon weten dat je het geld hebt ontvangen (ideaal als het geld per post is verstuurd) en je kan uitleggen hoe je het gaat gebruiken.

Beste [gast(en)]

Heel erg bedankt voor jullie vrijgevigheid! Je uiterst vriendelijke bruiloft gift van € 400 is een ongelooflijke aanvulling op onze huwelijksreis fondsen. We zijn nu veel dichter bij het verkennen van de heuvels van Positano en het genieten van het beste eten dat Italië te bieden heeft! Nogmaals bedankt voor jullie gulle huwelijksgeschenk en om aanwezig te zijn op onze speciale dag. We zijn jullie eeuwig dankbaar!

Hartelijke groeten,

[Je naam/namen]

Voor mensen die een groepsgeschenk delen

Afhankelijk van jullie huwelijksregister of individuele voorkeuren heeft een groep van jullie beste vrienden of familie misschien samen iets speciaals gegeven. Stuur bij het brainstormen over het formuleren van een groepsgeschenk een individueel bedankbriefje naar elke persoon, maar roep toch de hele groep op.

Beste [gast(en)],

Hartelijk dank voor onze espressomachine! [Naam partner] en ik voelen ons zo gelukkig dat we vrienden hebben die ons zo goed kennen - en een lekkere kop koffie net zo waarderen als wij! We kunnen niet wachten om jullie allemaal uit te nodigen voor een brunch. Tot die tijd zullen we elk moment van onze speciale dag met jullie als herinnering bewaren. Nogmaals bedankt voor dit attente geschenk!

Liefs,

[Je naam/namen]

Ontwerp en print bedankkaartjes voor je bruiloft met Optimalprint

custom wedding thank you cards

Je hebt je bruiloft gepland, de uitnodigingen verstuurden officieel "ja" gezegd. Nu moeten jullie alleen nog jullie bruiloftsgasten bedanken om op jullie feest aanwezig te zijn geweest! Terwijl je attente berichten voor je familie en vrienden schrijft, is het duidelijk dat het schrijven van bedankkaarten voor je bruiloft lastig kan zijn - het ontwerpproces is veel eenvoudiger, vooral met een vertrouwde leverancier zoals Optimalprint.

Vereenvoudig de eerste paar weken van het huwelijksleven met de bedankkaartjes van Optimalprint. Wij bieden talloze kant-en-klare sjablonen voor bedankkaartjes voor bruiloften en een ruim assortiment aan personaliseerbare trouwkaarten die je meteen vanaf je smartphone of computer kan bewerken. Kies tussen glossy, glanzend en briljant wit mat papier om je bedankkaartjes en gelukwensen echt te laten schitteren.

Maak je gepersonaliseerde bedankkaartjes voor bruiloften vandaag nog met Optimalprint!