do not visit
Gedrukt in Nederland & snelle levering
8,4 / 10
Gewaardeerd met beste klanttevredenheid

De weggeefactie is afgelopen! 🌱🌎

Bedankt allemaal voor jullie deelname aan de weggeefactie voor de planeet en gefeliciteerd @karen_nikoline, voor het winnen van de cadeaukaart!

Samen hebben we €1025 ingezameld om bossen te herstellen en bomen te planten.

Volg ons op Instagram @OptimalPrint voor nieuws, winacties en meer.

Samen ondernemen we actie om onze bossen te beschermen en herstellen

Door mee te doen aan de weggeefactie heb je bijgedragen aan het planten van bomen en mangroven, het herstellen van bossen, het bestrijden van illegale houtkap, het beschermen van open landschappen, en het bouwen aan een duurzamere toekomst voor iedereen. Samen hebben we €1025 ingezameld

Optimalprint steunt lokaal gevestigde organisaties via het Zweedse milieu-impact platform Milkywire. Lees meer over hoe jouw bijdrage zal bijdragen aan het herstel van bossen en landschappen.

Waarom moeten we onze bossen en landschappen beschermen?

Bossen zijn van fundamenteel belang voor ons overleven: ze absorberen 30% van de wereldwijde CO2-uitstoot en bieden een thuis aan 80% van de biodiversiteit in de wereld. Bestaande landschappen hebben bovendien een grote culturele, agrarische en ecologische betekenis.

Het werk dat gedaan wordt:

Bossen beschermen en herstellen, en bomen planten

Dit omvat zowel beleidswerk als fysieke bescherming en herstel. We verbeteren en herintroduceren inheemse soorten bomen en planten om een natuurlijk en duurzaam herstel tot stand te brengen.

Open landschappen beschermen en herstellen

Open landschappen omvatten ecosystemen zoals graslanden, savannen, watergebieden en bergen. Open landschappen houden de biodiversiteit in stand, verzachten droogtes en overstromingen, slaan koolstof op, en dragen bij tot de stabiliteit van het klimaat.

Ontbossing en overexploitatie een halt toeroepen

Projecten die zich inzetten om een halt toe te roepen aan houtkap, palmolieplantages, en andere activiteiten die ons klimaat, onze biodiversiteit, en gemeenschappen die van bossen afhankelijk zijn, diepgaand aantasten. De overexploitatie en het niet-duurzame gebruik moeten dringend aangepakt worden.

Ontdek al onze milieubewuste producten

In 2021 hebben we Global Organic Textile Standard (GOTS) gecertificeerde kleding van organisch katoen en gerecycleerd polyester op de markt gebracht om milieubewuste kleding aan te bieden, zoals bijvoorbeeld biologische T-shirts. Onze nieuwste producten binnen deze categorie zijn de biologisch afbreekbare telefoonhoesjes, die voor minstens 70% uit biologische en gerecycleerde materialen bestaan.

Biologisch afbreekbaar telefoonhoesje
-40%
Biologisch afbreekbaar telefoonhoesje
Kortingcode CASENL
Bio-T-shirts
-40%
Bio-T-shirts
Kortingcode KLEDINGNL
Kinder bio-T-shirt
-40%
Kinder bio-T-shirt
Kortingcode KLEDINGNL

 

We streven er altijd naar om duurzame materialen te gebruiken. Onze geprinte papierproducten en doeken zijn gemaakt van papier en hout afkomstig uit bossen die op een duurzame manier beheerd worden.

Kaarten
-50%
Kaarten
Kortingcode KAARTENNL
Poster maken
-40%
Poster maken
Kortingcode FOTOPOSTERNL
Fotoboeken
-50%
Fotoboeken
Kortingcode FOTOBOEKENL

Beste herbruikbare producten voor een milieuvriendelijke leefstijl

Ecologische producten kiezen is een doeltreffende manier om natuurlijke hulpbronnen te sparen en het milieu te beschermen. Onze producten zijn duurzaam en kunnen gemakkelijk worden schoongemaakt zodat je kunt blijven hergebruiken.

Draagtassen
-40%
Draagtassen
Kortingcode DRAAGTASNL
Drinkfles roestvrij staal
-40%
Drinkfles roestvrij staal
Kortingcode MOKKENNL
Reisbeker
-40%
Reisbeker
Kortingcode MOKKENNL

Bij Optimalprint staat duurzaamheid steeds op de eerste plaats. Wij streven ernaar om producten te bieden die op duurzame en milieuvriendelijke manier geproduceerd worden. Zo zorgen we voor een positieve invloed op het milieu.

Lees hier hoe jij en onze planeet profiteren van onze aanpak

Lokale productie vermindert koolstofuitstoot

Vanaf het begin hebben wij ervoor gekozen om bestellingen zo dicht mogelijk bij u te produceren en uit te laten leveren. Zo verkleinen wij de transportafstanden en de koolstofuitstoot, en zorgen wij voor een snellere levering.

Wij printen alleen wanneer je bestelt. Dit vermindert de hoeveelheid afval en het gebruik van grondstoffen

Alle Optimalprint producten enkel geproduceerd wanneer u een bestelling plaatst. Dit vermijdt overproductie en vermindert de hoeveelheid afval.

Duurzame kwaliteit

Wij bieden hoogwaardige en duurzame producten die gemaakt zijn om lang mee te gaan. Zo ben je er zeker van dat je er jarenlang van kunt genieten.

Producten die op een verantwoorde manier gemaakt zijn

We streven ernaar om FSC®-gecertificeerd materiaal uit duurzaam beheerde bossen te gebruiken voor onze papierproducten, doeken en houtprints. Wanneer deze materialen niet beschikbaar zijn, kopen we PEFC-gecertificeerde materialen, of gelijkwaardige materialen. Zo zijn bijvoorbeeld 90% van onze doeken en 84% van onze houtprints gemaakt van FSC®-gecertificeerd hout.

Optimalprint is een onderdeel van Gelato, een bedrijf dat in Noorwegen gevestigd is. De missie van ons bedrijf is om gezinnen, internationale bedrijven en creatieve professionals in contact te brengen met zorgvuldig geselecteerde printcentra over de hele wereld.

Download de Optimalprint-app & krijg toegang tot onze beste aanbiedingen!

STUUR ME DE LINK

We sturen je een link om de app te downloaden. Door je nummer te geven ga je ermee akkoord om een eenmalige sms met een link naar de Optimalprint-app te ontvangen. Standaardkosten voor sms-berichten mogelijk van toepassing.