do not visit
Gedrukt in Nederland & snelle levering
8,2 / 10
Gewaardeerd met beste klanttevredenheid

-

Bij Optimalprint staat duurzaamheid steeds op de eerste plaats. Wij streven ernaar om producten te bieden die op duurzame en milieuvriendelijke manier geproduceerd worden. Zo zorgen we voor een positieve invloed op het milieu.

Lees hier hoe jij en onze planeet profiteren van onze aanpak

Lokale productie vermindert koolstofuitstoot

Vanaf het begin hebben wij ervoor gekozen om bestellingen zo dicht mogelijk bij u te produceren en uit te laten leveren. Zo verkleinen wij de transportafstanden en de koolstofuitstoot, en zorgen wij voor een snellere levering.

Wij printen alleen wanneer je bestelt. Dit vermindert de hoeveelheid afval en het gebruik van grondstoffen

Alle Optimalprint producten enkel geproduceerd wanneer u een bestelling plaatst. Dit vermijdt overproductie en vermindert de hoeveelheid afval.

Duurzame kwaliteit

Wij bieden hoogwaardige en duurzame producten die gemaakt zijn om lang mee te gaan. Zo ben je er zeker van dat je er jarenlang van kunt genieten.

Producten die op een verantwoorde manier gemaakt zijn

We streven ernaar om FSC®-gecertificeerd materiaal uit duurzaam beheerde bossen te gebruiken voor onze papierproducten, doeken en houtprints. Wanneer deze materialen niet beschikbaar zijn, kopen we PEFC-gecertificeerde materialen, of gelijkwaardige materialen. Zo zijn bijvoorbeeld 90% van onze doeken en 84% van onze houtprints gemaakt van FSC®-gecertificeerd hout.

Ontdek al onze milieubewuste producten

In 2021 hebben we Global Organic Textile Standard (GOTS) gecertificeerde kleding van organisch katoen en gerecycleerd polyester op de markt gebracht om milieubewuste kleding aan te bieden, zoals bijvoorbeeld biologische T-shirts. Onze nieuwste producten binnen deze categorie zijn de biologisch afbreekbare telefoonhoesjes, die voor minstens 70% uit biologische en gerecycleerde materialen bestaan.

Biologisch afbreekbaar telefoonhoesje
-30%
Biologisch afbreekbaar telefoonhoesje
Kortingcode CASENL
Bio-T-shirts
-30%
Bio-T-shirts
Kortingcode KLEDINGNL
Kinder bio-T-shirt
-30%
Kinder bio-T-shirt
Kortingcode KLEDINGNL

-

-

We streven er altijd naar om duurzame materialen te gebruiken. Onze geprinte papierproducten en doeken zijn gemaakt van papier en hout afkomstig uit bossen die op een duurzame manier beheerd worden.

Kaarten
-50%
Kaarten
Kortingcode KAARTENNL
Poster maken
-30%
Poster maken
Kortingcode FOTOPOSTERNL
  • Maak unieke posters voor je vrienden en familie
  • Eenvoudiger te maken dan ooit
  • Gedrukt in Nederland
  • 100% kwaliteitsgarantie
Fotoboeken
-30%
Fotoboeken
Kortingcode FOTOBOEKENL

Beste herbruikbare producten voor een milieuvriendelijke leefstijl

Ecologische producten kiezen is een doeltreffende manier om natuurlijke hulpbronnen te sparen en het milieu te beschermen. Onze producten zijn duurzaam en kunnen gemakkelijk worden schoongemaakt zodat je kunt blijven hergebruiken.

Draagtassen
-30%
Draagtassen
Kortingcode DRAAGTASNL
Drinkfles roestvrij staal
-30%
Drinkfles roestvrij staal
Kortingcode MOKKENNL
Reisbeker
-30%
Reisbeker
Kortingcode MOKKENNL

-

Optimalprint is een onderdeel van Gelato, een bedrijf dat in Noorwegen gevestigd is. De missie van ons bedrijf is om gezinnen, internationale bedrijven en creatieve professionals in contact te brengen met zorgvuldig geselecteerde printcentra over de hele wereld.