do not visit

Woordgebruik bij save-the-date kaarten: Handleiding over etiquette en voorbeelden

Ben je een speciaal evenement aan het plannen en heb je moeite met de tekst voor je save-the-date kaarten? Dat is waar onze etiquettegids en voorbeelden van pas komen. Wij begrijpen hoe belangrijk het is om een gedenkwaardige en informatieve save-the-date uitnodiging te maken en wij helpen je moeiteloos door het proces te navigeren. Lees verder voor meer informatie.

Belangrijkste conclusies uit dit artikel:

  • Save-the-dates zijn uitnodigingskaarten. Ze zijn een belangrijk onderdeel van het drukwerk voor een huwelijk dat belangrijke informatie geeft over de aanstaande bruiloft en waarmee gasten de nodige voorbereidingen kunnen treffen. Ze zetten de toon voor de bruiloft en worden meestal 6-8 maanden voor het evenement verstuurd.

  • De belangrijkste informatie op save-the-dates zijn de namen van het bruidspaar, de trouwdatum, de locatie en een kort bericht waarin gasten worden gevraagd om de datum te reserveren. Extra elementen kunnen een foto, speciale ontwerpelementen, proeflezen en een contactpersoon voor R.S.V.P.'s zijn.

  • Dingen die je moet vermijden op save-the-dates zijn registergegevens, specifieke details over de ceremonie of receptie, R.S.V.P.-verzoeken en informatie over extra activiteiten of evenementen rondom de bruiloft. Deze details kunnen gasten overweldigen en moeten worden bewaard voor de formele uitnodiging.

  • De moderne save-the-date etiquette moedigt het gebruik van informele en conversationele taal aan, het vermijden van afkortingen of acroniemen en het overwegen van digitale opties voor de milieuvriendelijkheid en je gemak.

  • Optimalprint biedt een reeks personaliseerbare save-the-date ontwerpen en een gebruiksvriendelijke tool voor het maken van hun eigen kaarten. Het is belangrijk om te onthouden dat save-the-dates de eerste blik van de gasten op de bruiloft zijn, dus maak ze onvergetelijk.

Wat zijn save-the-dates?

Save-the-dates zijn kaarten die naar je gasten worden gestuurd vóór de formele uitnodigingen voor de bruiloft. Ze geven belangrijke informatie over jullie aanstaande bruiloft, zodat gasten hun agenda kunnen markeren en de nodige afspraken kunnen maken. Save-the-dates zijn vooral handig voor gasten die niet in de buurt wonen of die vrij moeten vragen van hun werk om jullie bruiloft bij te wonen.

Het belang van het versturen van save-the-dates

Save-the-dates zijn de laatste jaren steeds populairder geworden, omdat ze dienen als een pre-invitatie die de toon zet voor jullie bruiloft. Deze kaarten worden meestal zes tot acht maanden voor de trouwdatum verstuurd, zodat je gasten ruim de tijd hebben om te plannen en zich voor te bereiden. Hier zijn nog een paar voordelen van het versturen van save-the-dates.

  • Een schatting van het aantal gasten: Je kunt zien hoeveel mensen er waarschijnlijk op je bruiloft zullen komen door R.S.V.P.'s te vragen of te vragen wie denkt aanwezig te kunnen zijn. Deze informatie kan ontzettend handig zijn bij het plannen van de trouwlocatie, de catering en andere logistieke details.

  • Buzz creëren: Save-the-dates zijn ook een manier om verwachtingen op te bouwen en buzz te genereren voor je bruiloft. Door een voorproefje te geven van de details van je bruiloft, zoals de locatie of het thema, kan je je gasten enthousiast maken voor de grote dag. Dit kan helpen om een gevoel van anticipatie te creëren en jullie bruiloft nog specialer te laten voelen.

  • Communiceer logistieke details: Hieronder vallen hotelaccommodaties, vervoersopties en eventuele speciale instructies of verzoeken. Door deze informatie van tevoren te geven, zorg je ervoor dat je gasten alle benodigde informatie hebben om hun afspraken te maken en een vlotte en plezierige ervaring te hebben op jullie bruiloft.

Save-the-dates zijn dus een nuttig hulpmiddel bij het plannen van een bruiloft. Ze geven je gasten praktische informatie en helpen de toon te zetten voor jullie speciale dag. Of je nu kiest voor een traditionele kaart of creatief bent met een uniek ontwerp, save-the-dates zijn een prachtige manier om jullie spanning en verwachting te delen met jullie dierbaren.

Wat moet er op je save-the-date staan?

save the date cards

Nu we weten wat save-the-dates zijn, laten we eens kijken welke essentiële informatie je erin moet zetten. Hoewel save-the-dates minder formeel zijn dan huwelijksuitnodigingen, is het nog steeds belangrijk om je gasten de nodige details over jullie grote dag te geven. Hier zijn een paar belangrijke elementen die je moet vermelden:

  • Jullie namen: Zorg ervoor dat je de namen van jou en je partner vermeldt, zodat mensen weten voor wiens bruiloft ze zijn uitgenodigd.

  • De datum: Dit is het belangrijkste onderdeel! Zorg ervoor dat je de trouwdatum duidelijk vermeldt.

  • De locatie: Hoewel je misschien nog geen exacte locatie hebt geboekt, is het handig om de stad en de provincie te vermelden, zodat gasten kunnen nadenken over hun reisplannen als dat nodig is.

  • Een aankondiging voor een formele uitnodiging: Het is traditie om aan te geven dat er later een formele uitnodiging volgt. Zo weten gasten dat ze in de toekomst meer informatie kunnen verwachten.

  • Website van de bruiloft (als je er een hebt): Als je een website hebt gemaakt, vermeld dan de URL op je save-the-dates. Hier kunnen gasten extra informatie vinden, zoals hotelaanbevelingen, een evenementenschema of jullie register.

Optionele details:

  • Dresscode: Als je al weet dat je een black tie-evenement of een casual strandbruiloft hebt, wil je misschien de dresscode al vroeg bekendmaken zodat gasten hun outfits kunnen plannen.

Onthoud dat de save-the-date geen formele uitnodiging is, maar een geheugensteuntje voor je gasten om hun agenda te blokkeren. De formele uitnodiging, die later wordt verstuurd, bevat meer details over de bruiloft.

Extra save-the-date tips

Het is belangrijk om een balans te vinden tussen het geven van genoeg informatie en het niet overweldigen van je gasten als het gaat om save-the-dates. Terwijl je hen de nodige details geeft, wil je ook ruimte overlaten voor anticipatie en opwinding.

  • Foto's toevoegen: Een ander element dat je kan overwegen is om een kleine foto van jou en je partner op je save-the-date te zetten. Dit persoonlijke tintje geeft de kaart een warme en uitnodigende uitstraling en laat je gasten jullie blije gezichten zien als ze hun agenda markeren.

  • Kies zorgvuldig ontwerpelementen: Een ander belangrijk aspect is het ontwerp van je save-the-date. Je wilt dat het het thema of de stijl van je bruiloft weerspiegelt, zodat je gasten een idee krijgen van wat ze kunnen verwachten op de grote dag. Of je nu kiest voor een klassiek en elegant ontwerp of een leuk en excentriek ontwerp, zorg ervoor dat het in lijn is met jullie algemene visie voor jullie bruiloft.

  • Zorg ervoor dat je proefleest: Controleer alle details, inclusief de spelling van jullie namen, de datum en de locatie. Het is altijd een goed idee om het door iemand anders te laten nakijken om eventuele kleine foutjes te ontdekken.

  • Zorg voor een contactpersoon voor R.S.V.P.: Vergeet niet om een manier toe te voegen zodat je gasten kunnen reageren of hun aanwezigheid kunnen aangeven. Dit kan een e-mailadres, een telefoonnummer of een website zijn waarop ze gemakkelijk kunnen reageren. Deze optie maakt het gemakkelijk voor je gasten om je te laten weten of ze aanwezig kunnen zijn op jullie speciale dag.

Wat je niet op je save-the-date moet vermelden

not to include on save the date

Hoewel het belangrijk is om je gasten van de nodige informatie te voorzien, zijn er enkele dingen die je beter niet op je save-the-date kaarten kan zetten. Onthoud dat save-the-dates bedoeld zijn als een korte aankondiging, dus het is het beste om ze eenvoudig te houden en je gasten niet te overladen met te veel informatie. Houd je save-the-date kaarten beknopt zodat je gasten zich concentreren op de belangrijkste informatie en verwarring wordt voorkomen. Hier zijn een paar dingen die je moet vermijden:

1. Registergegevens

Hoewel het verleidelijk kan zijn om je gasten te laten weten waar jullie geregistreerd staan, zijn save-the-dates hier niet voor bedoeld. In plaats daarvan kan je de registergegevens op de website van je bruiloft zetten of mondeling meedelen.

2. Specifieke ceremonie- of receptiegegevens

Save-the-dates moeten geen specifieke details over de huwelijksceremonie of receptie bevatten. Hoewel het belangrijk is om je gasten een algemeen idee te geven van waar en wanneer jullie bruiloft zal plaatsvinden, kan je de gedetailleerde informatie beter bewaren voor de formele huwelijksuitnodiging. Zo kunnen jullie gasten anticiperen en spanning opbouwen terwijl ze wachten op de officiële uitnodiging komen.

3. R.S.V.P. aanvragen

Hoewel het misschien handig is om al op tijd te weten wie aanwezgi zal zijn, zijn save-the-dates niet het juiste moment om R.S.V.P.'s te vragen. Zet in plaats daarvan R.S.V.P.-informatie op je formele huwelijksuitnodiging, waarop gasten kunnen reageren of ze al dan niet aanwezig zullen zijn.

4. Extra activiteiten of evenementen rondom de bruiloft

Het is het beste om geen informatie over extra activiteiten of evenementen rondom de bruiloft op je save-the-date kaarten te zetten, zelfs als de bruiloft in het buitenland plaatsvindt. Hoewel jullie misschien extra feestjes of uitjes hebben gepland voor jullie gasten, moeten de save-the-dates zich alleen richten op de datum en locatie van de bruiloft zelf. Dit voorkomt verwarring en zorgt ervoor dat je gasten de belangrijkste informatie hebben.

Moderne etiquette voor save-the-date teksten

Tijden veranderen, dus ook de etiquette. Er zijn een paar moderne etiquette richtlijnen om in gedachten te houden als het gaat om de tekst van de save-the-date. Hoewel deze richtlijnen niet onwrikbaar zijn, kunnen ze je wel helpen om je weg te vinden in de wereld van de save-the-date tekst. Hier zijn een paar moderne etiquette tips om te overwegen:

Gebruik een casual en conversationele taal

Als het aankomt op het schrijven van de save-the-date, heeft het moderne koppel de vrijheid om zichzelf uit te drukken op een manier die echt hun unieke persoonlijkheid weerspiegelt. De dagen van strikte formaliteiten en officeel taalgebruik zijn voorbij. In plaats daarvan worden bruidsparen aangemoedigd om ongedwongen en conversationele taal te gebruiken die past bij hun relatie. Of het nu gaat om een vleugje humor, een oprechte boodschap of een speelse toon, de tekst moet de essentie van het stel weergeven en de toon zetten voor het komende feest.

Vermijd het gebruik van afkortingen of acroniemen

Hoewel het verleidelijk kan zijn om afkortingen of acroniemen te gebruiken om ruimte te besparen of trendy over te komen, is het belangrijk om rekening te houden met de mogelijke verwarring die dit kan veroorzaken bij je gasten. Onthoud dat niet iedereen bekend is met de nieuwste acroniemen of jargon. Het is het beste om woorden te spellen en mogelijke misverstanden te voorkomen om duidelijke communicatie te garanderen. Door taal te gebruiken die voor iedereen gemakkelijk te begrijpen is, weet je zeker dat je gasten volledig op de hoogte zijn en enthousiast zijn over jullie speciale dag.

Overweeg een digitale optie

In de milieubewuste wereld van vandaag kiezen veel bruidsparen voor digitale save-the-date opties. Dit vermindert papierafval en biedt een handige en kosteneffectieve manier om je gasten te bereiken. Met digitale save-the-dates kan je interactieve elementen toevoegen, zoals links naar jullie website omtrent de aanstaande bruiloft of een R.S.V.P.-functie, waardoor het voor jullie gasten makkelijker wordt om te reageren en in contact te blijven. Bovendien kan je digitale save-the-dates eenvoudig personaliseren en aanpassen aan het thema of de kleuren van je bruiloft, waardoor je aankondiging een uniek tintje krijgt.

Onthoud dat het belangrijk is om je aan de etiquetterichtlijnen te houden, maar dat het belangrijkste aspect van het schrijven van een save-the-date het uitdrukken van je enthousiasme is en ervoor zorgen dat je gasten de nodige details hebben.

Creatieve save-the-date ideeën voor de tekst

creative save the date wording

Op zoek naar inspiratie? Hier zijn een paar creatieve save-the-date tekstvoorbeelden om je creativiteit te stimuleren:

Formele of traditionele save-the-dates:

  • "Noteer alvast deze datum voor het huwelijk van [Je naam] en [Naam van je partner] op [Datum] in [Locatie]. Een officiële uitnodiging volgt binnenkort."

  • "We zijn verheugd te kunnen aankondigen dat wij, [Je naam] en [Naam partner], op [Datum] in het huwelijksbootje zullen treden. We zouden het een eer vinden als de datum alvast in je agenda markeert. Een gedetailleerde uitnodiging volgt."

  • "[Je naam] en [Naam partner] gaan in het huwelijksbootje stappen. Noteer alvast de datum voor ons feest op [Datum] in [Locatie]. Formele uitnodiging volgt binnenkort."

  • "Vier samen met ons een nieuw hoofdstuk in ons leven. Noteer alvast de datum voor [Datum] als [Je naam] en [Naam van je partner] zich verenigen in het huwelijk. Uitnodiging volgt."

Ongedwongen en leuke save-the-dates:

  • "Hé, we gaan trouwen! Maak je agenda vrij op [Datum], want we willen dat je in [Locatie] bent om het met ons te vieren! Kijk uit naar de officiële uitnodiging."

  • "Groot nieuws! We hebben een datum gekozen en jullie zijn uitgenodigd! Noteer alvast [Datum], en kijk uit naar je officiële uitnodiging!"

  • "Omcirkel [Datum] op je kalender want we gaan trouwen! Begin met inpakken voor [Locatie], en we vertellen je de rest in de officiële uitnodiging."

  • "Raad eens? We gaan trouwen! Zet [Datum] in je agenda en blijf op de hoogte voor meer details. Laten we herinneringen maken!"

Romantische save-the-dates:

  • "Ons liefdesverhaal gaat verder... Voeg je bij [Je naam] en [Naam van je partner] op [Datum] in [Locatie] als we de volgende stap zetten. Gedetailleerde uitnodiging volgt."

  • "Twee harten, één liefdesverhaal. Noteer alvast de datum voor [Je naam] en [Naam van je partner] als we trouwen op [Datum]. Uitnodiging volgt."

  • "Met vreugde kondigen wij ons huwelijk aan op [Datum]. Onthoud de datum om het samen met ons te vieren. Meer details volgen met onze formele uitnodiging."

  • "Onze reis van liefde brengt ons naar [Datum]. Noteer alvast de datum voor ons huwelijk in [Locatie]. Officiële uitnodiging volgt nog."

Moderne of eenvoudige save-the-dates:

  • "Noteer alvast de datum: [Je naam] + [Naam van je partner] gaan trouwen! Vier met ons mee op [datum] in [Locatie]. Meer details volgen."

  • "Noteer het alvast in je agenda! [Je naam] & [Naam partner] gaan trouwen op [Datum] in [Locatie]. Uitnodiging volgt."

  • "Maak je klaar om te vieren! [Je naam] en [Naam partner] zeggen 'Ja' op [Datum]. Houd een oogje in het zeil voor meer details."

  • "[Je naam] + [Naam partner] = huwelijksklokken! Doe met ons mee op [Datum] in [Locatie]. Meer info volgt."

Save-the-dates met foto:

  • (Met een foto van jullie twee) "Ze heeft ja gezegd! We gaan trouwen op [datum] in [Locatie]. Formele uitnodiging volgt."

  • (Samen met een leuke foto) "Stel je dit voor: [Je naam] & [Naam van je partner], getrouwd! Het gebeurt op [Datum]. Binnenkort meer details!"

  • (Met een leuke foto van jullie twee) "Klaar om samen met ons kaas te eten? We gaan trouwen op [Datum] in [Locatie]. Blijf kijken voor meer details!"

  • (Met een mooie foto) "Onze reis gaat verder... Onthoud onze datum [Datum] als we samen aan dit nieuwe hoofdstuk beginnen in [Locatie]. Uitnodiging volgt."

DSave-the-dates voor bruiloften op een bestemming:

  • "Pak je koffers en save the date! We gaan trouwen in de prachtige stad in [Stad, Land] op [Datum]. Details volgen binnenkort."

  • "Laat het avontuur beginnen! We trouwen op [Datum] in [Stad, Land]. We hopen dat je ons vergezelt op deze reis. Uitnodiging volgt."

  • "Ons liefdesverhaal brengt ons naar [Stad, Land] op [Datum]. Noteer alvast de datum voor onze bruiloft! Formele uitnodiging volgt."

  • "Een speciale datum voor een speciale plek! We gaan trouwen op [Datum] in [Stad, Land]. Pak je koffers en wacht op je officiële uitnodiging."

Eigenzinnige en humoristische save-the-dates:

  • "Gratis eten, taart en liefde! Onthoud de datum voor [Datum] want we gaan trouwen in [Locatie]. Houd de formele uitnodiging in de gaten."

  • "We zijn klaar om onze status op Facebook te veranderen in 'Getrouwd'. Feest mee op [datum] in [Locatie]. Officiële uitnodiging volgt binnenkort!"

  • "We testen de gelofte van 'in goed en kwade dagen' met bruidstaart! Kom erbij op [Datum] in [Locatie]. Uitnodiging volgt."

  • "Liefde, lachen en een lang en gelukkig leven beginnen op [datum] in [Locatie]. Houd je ogen open voor de officiële uitnodiging!"

Voel je vrij om deze voorbeelden te personaliseren of unieke save-the-date teksten te maken die jullie liefdesverhaal weergeven en de toon zetten voor jullie trouwdag.

Ontwerp je eigen save-the-date kaarten met Optimalprint

Bij het vieren van de liefde is elk detail belangrijk. Met Optimalprint helpen wij ervoor te zorgen dat grote en kleine details je unieke liefdesverhaal perfect weergeven. Je huwelijksreis begint met de perfecte save-the-date. Het is de eerste indruk van je bruiloft, het moment waarop je gasten hun agenda markeren en beginnen te delen in je enthousiasme.

Met de uitgebreide selectie van personaliseerbare save-the-date ontwerpenkan je de toon zetten voor je grote dag. Of je nu op zoek bent naar iets formeel en traditioneel, leuk en ongedwongen, of modern en elegant, wij hebben alles voor jou in huis. We bieden zelfs opties met foto's om een persoonlijk tintje toe te voegen en jullie liefde te laten zien met prachtig beeldmateriaal.

Maar daar houdt onze service niet op. Naast je perfecte save-the-date biedt Optimalprint een uitgebreide reeks trouwgerelateerde producten om je te helpen bij je planning:

  • Huwelijksuitnodigingen: Stuur een warme en persoonlijke uitnodiging naar je gasten. Kies uit honderden ontwerpen en pas ze aan aan het thema van je bruiloft.

  • Huwelijksprogramma's: Houd je gasten op de hoogte en betrokken met een gepersonaliseerd trouwprogramma dat je ceremonie van begin tot eind beschrijft.

  • Tafelkaarten & Plaatskaarten: Voeg een vleugje elegantie toe aan je receptie met prachtig gedrukte tafel- en plaatskaartjes.

  • Bedankkaartjes: Toon je dankbaarheid na de bruiloft met gepersonaliseerde bedankkaartjes. Het is de perfecte manier om een speciale boodschap over te brengen aan degenen die jullie dag onvergetelijk hebben gemaakt.

  • Bruiloft canvassen: Maak van je dierbare trouwfoto's prachtige wanddecoraties met onze bruiloftscanvasafdrukken.

Waar wacht je nog op? Begin vandaag nog met het ontwerpen van je save-the-date en ontdek ons ruim assortiment aan trouwgerelateerde producten. Download gewoon de Optimalprint-app of ga naar onze website om te beginnen met het ontwerpen van het huwelijk van je dromen.

Save-the-date FAQs

Wanneer moeten we save-the-dates versturen?

˝Noteer alvast de datum˝ moet idealiter zes tot acht maanden voor jullie bruiloft verstuurd worden. Als het een bruiloft op een buitenlandse bestemming is of op een feestdag valt, kan je overwegen om ze nog eerder te versturen, zo'n negen tot twaalf maanden van tevoren.

Wie krijgt een save-the-date?

Save-the-dates moeten naar al je potentiële gasten worden gestuurd. Dit omvat naaste familie, vrienden en iedereen waarvan je zeker wilt weten dat ze jullie speciale dag kunnen bijwonen. Vergeet niet dat iedereen die een save-the-date ontvangt ook een uitnodiging voor de bruiloft moet ontvangen.

Zet je namen op save-the-dates?

Het is gebruikelijk om zowel de naam van het bruidspaar als de trouwdatum op de save-the-dates te zetten. Dit kan echter worden gepersonaliseer met jullie stijl en voorkeur.

Welke soorten save-the-dates zijn beschikbaar?

Ons platform biedt verschillende soorten save-the-dates, waaronder ansichtkaarten, magneten en zelfs digitale opties. Met onze personaliseerbare ontwerpen kan je je unieke stijl uitdrukken en tegelijkertijd voldoen aan de laatste trends.

Moet onze save-the-date overeenkomen met onze huwelijksuitnodiging?

De save-the-date hoeft niet per se bij de uitnodiging te passen. Het kan dienen als een teaser voor het thema van jullie bruiloft of gewoon een leuke, unieke uitdrukking zijn van jullie liefdesverhaal.

Moet ik iemand een huwelijksuitnodiging sturen als ik een save-the-date heb gestuurd?

Als algemene regel geldt: bestel je save-the-dates zodra je de trouwdatum en locatie hebt bevestigd. Zo heb je ruim de tijd om ze binnen de aanbevolen tijd te adresseren en te versturen. Met ons platform kan je ze snel ontwerpen, bestellen en direct naar jou of je gasten laten versturen.