do not visit

Hoe maak je je eigen kalender? Een stap-voor-stap handleiding

De gemiddelde gebruiker heeft ongeveer 2.000 foto's op zijn smartphone, maar hoeveel van die foto's denk je dat er worden afgedrukt en ergens getoond?

Smartphone camera's maken het gemakkelijk om onderweg foto's te maken, maar helaas komen velen van ons er nooit aan toe om ze af te drukken. Ze blijven gewoon op je smartphone staan en we doen er weinig mee; maar wij zijn hier om dat te veranderen!

Optimalprint stelt mensen in staat om hun speciale herinneringen af te drukken en te laten zien door de kunst van het afdrukken.

Het maken van een gepersonaliseerde fotokalender is een van de populairste manieren om foto's weer te geven. Fotokalenders worden gemaakt door foto's te uploaden en ze te rangschikken op vooraf ontworpen kalendersjablonen. Ze zijn eenvoudig te maken en voor iedereen leuk om te personaliseren.

Dit bericht beschrijft het eenvoudige proces voor het maken van een fotokalender met behulp van de Optimalprint editor. Deze biedt extra inspiratie voor de soorten kalenders die je voor jezelf of als geschenk voor je dierbaren kan maken.

Belangrijkste conclusies uit dit artikel:

  • Gepersonaliseerde kalenders zijn attente, unieke geschenkideeën voor geliefden met de foto's die je in de loop van het jaar hebt gemaakt.

  • Met behulp van verschillende kalendersjablonen is het eenvoudig en efficiënt om foto's te uploaden en vervolgens in de gewenste volgorde te slepen.

  • Optimalprint biedt een indrukwekkende verscheidenheid aan sjablonen, ontwerpelementen, achtergronden en thema's om de perfecte gepersonaliseerde kalender voor jezelf of als geschenk te maken.

  • Fotokalenders zien er het beste uit als ze worden geprint op papier van topkwaliteit en met premium inkt; Optimalprint gebruikt drukwerk van de hoogste kwaliteit om ervoor te zorgen dat het eindproduct je verwachtingen overtreft.

Hoe maak je je eigen, personaliseerde kalender? Stap voor stap

custom calendar design

Het maken van een gepersonaliseerde kalender is een leuke manier om je favoriete foto's te gebruiken van familieleden, vrienden, gemaakte reizen, huisdieren en andere belangrijke herinneringen die je in de loop van het jaar hebt gemaakt. In plaats van deze herinneringen op te slaan op je telefoon of computer, creëer je met een fotokalender een fysieke ruimte om deze momenten te vieren en ervan te genieten wanneer je maar wilt.

Hier volgt het stapsgewijze proces voor het maken van je gepersonaliseerde fotokalender met Optimalprint.

Stap 1: Kies formaat, stijl en kleur

Als je begint met het ontwerpen van een gepersonaliseerde kalender, is de eerste stap het selecteren van het formaat, de stijl en het kleurenschema dat je wilt. Bij Optimalprint hebben we een grote verscheidenheid aan opties, zodat je de perfecte kalendersjabloom verkrijgt dat past bij de sfeer van je huis of kantoor.

Opties voor de grootte

Kies waar je je fotokalender wilt ophangen om het juiste formaat te kunnen selecteren. We bieden verschillende formaten aan, omdat sommigen kalenders liever op een vlakke ondergrond leggen en anderen ze aan de muur hangen. Of je nu een fotokalender aan je keukenmuur hangt of op je bureau, meet de ruimte op en weet welke afmetingen het beste werken voordat je een formaat kiest.

Kies het gewenste formaat voor je fotokalender uit de volgende opties:

  • 21 x 21 cm - vierkant formaat

  • 15 x 40 cm - smal

  • 21 x 30 cm - middelgroot liggend/ staand

  • 30 x 42 cm - groot liggend/ staand

Zodra je weet welke afmetingen je wilt, kies je een fotokalender in liggende of staande stijl, afhankelijk van de foto's die je gebruikt. De landschapsstijl is ideaal voor natuurfotografie, reisfoto's en foto's van veraf die een groot gebied omvatten, zoals landschapsfoto's.

Fotokalenders in portretstijl zijn het meest geschikt voor foto's van mensen en detailfoto's van dichtbij. De meeste mensen nemen foto's in staande positie op hun smartphone, dus het kan makkelijker zijn om deze lay-out te kiezen voor je fotokalender.

Afhankelijk van het kalenderformaat dat je kiest, kan je wisselen tussen printformaten om de lay-out te vinden die je het mooist vindt. Kies uit afdrukken op groot formaat of een collage van je favoriete foto's om de perfecte wandkalender voor je ruimte te maken.

Stijlopties

Zodra je het formaat van je kalendersjabloon hebt gekozen, kan je verschillende stijlen en kleurenschema's kiezen om je kalender te personaliseren.

Je kan meerdere foto's op elke pagina plaatsen als je dat wilt, ontwerpelementen toevoegen zoals banners en randen, of het eenvoudig houden met slechts één foto per pagina. Het mooie van personaliseren is dat je precies het product kan maken dat je wilt en de sjablonen kan aanpassen als dat nodig is.

Kies uit eindeloze letterstijlen, afbeeldingen, achtergronden en nog veel meer om je kalender een persoonlijk tintje te geven dat speciaal aanvoelt en past bij je stijl.

Kleuropties

Van neutrale achtergronden tot rijke kleuren en fascinerende prints, er is een kalenderstijl voor elk uniek individu bij Optimalprint. Je kan kiezen uit vooraf ontworpen sjablonen of je eigen kleurenschema creëren als een leuke manier om je creativiteit en persoonlijke stijl uit te drukken.

Als je gepersonaliseerde kalenders maakt om aan iemand te schenken, kan je vooraf ontworpen sjablonen in felle kleuren toevoegen die passen bij seizoensgebonden feestdagen of kiezen uit vele andere thema's. Met deze functies kan je elke pagina personaliseren, terwijl je de kalender maakt, bovendien je kan altijd teruggaan en bepaalde aspecten vervangen of wijzigen als je van gedachten verandert.

Stap 2: Begin met personaliseren

Gepersonaliseerde kalenders zijn een leuke, unieke manier om belangrijke data en gebeurtenissen binnen je gezin te blijven herinneren. Bij Optimalprint bieden wij vele opties tot personalisatie, zodat onze klanten hun eigen fotokalenders kunnen maken om trots thuis of op kantoor op te hangen.

Een ruim assortiment functies en opties maken het maken van fotokalenders voor verjaardagen, kerstgeschenkenMoederdag en vele andere speciale feestdagen eenvoudig.

Als je door de beschikbare sjablonen bladert, kan je alles personaliseren, van de beginmaand van de kalender tot de lay-out van elke pagina, verschillende kleuren achtergronden en texturen, en vele andere ontwerpmogelijkheden om de kalender uniek te maken.

Je kan ook selecteren welke belangrijke data je op je fotokalender wilt hebben, afhankelijk van wat je viert, feestdagen en andere nationale of internationale vakantiedagen.

Stap 3: Je foto's toevoegen

Het is tijd om je foto's toe te voegen! Upload je favoriete foto's naar de editor vanaf je telefoon of computer, Instagram, Google foto's of Facebook. Zodra je je foto's hebt toegevoegd, sleep je ze naar de specifieke maand waarin je ze wilt weergeven. Als je van gedachten verandert, kan je eenvoudig foto's van plaats wisselen en de lay-out naar wens personaliseren.

Stap 4: Bestel je kalender

Zodra je tevreden bent, voeg je de afgewerkte kalender toe aan je winkelmandje en doorloop je het eenvoudige afrekenproces. Selecteer je verzendmethode en noteer de geschatte leverdatum. Wij printen lokaal in Nederland om betaalbare verzendkosten en snelle levertijden te kunnen bieden. Door lokaal te printenkomt je fotokalender in een mum van tijd bij jou aan!

Inspiratie en ideeën voor gepersonaliseerde kalenders

Online een eigen kalender maken is een bijzondere manier om je huis een persoonlijk tintje te geven, en het is ook een fantastisch geschenk voor verjaardagen, feestdagen en andere belangrijke gebeurtenissen. Ben je op zoek naar inspiratie? Lees dan verder voor leuke en creatieve ideeën om je kalender mooi en persoonlijk te maken.

Kunstkalender

make your own art calendar

Of je nu een kunstenaar bent of een kunstliefhebber (of allebei!), het verzamelen van je favoriete posters en foto's kan een visueel verbluffende kalender voor aan de muur of op je bureau opleveren die je het hele jaar door kan bewonderen. Gebruik een van onze minimalistische kalendersjablonen om de kunstwerken voor zichzelf te laten spreken. Van landschapsfoto's tot aquarelschilderijen, kunst zorgt voor een prachtige gepersonliseerde fotokalender voor jezelf, een familielid of een vriend.

Zakelijke kalender

Een gepersonaliseerde kalender is een geniale marketingstrategie als je met je bedrijft geschenken bestelt voor klanten en partners. Ongeacht je bedrijf of branche, iedereen heeft een kalender nodig en zal een gratis product van je bedrijf waarderen. Je kan foto's van je producten en team toevoegen of gewoon stockafbeeldingen gebruiken. Bovendien kan je overtuigende citaten en andere betekenisvolle inhoud toevoegen.

Tuinkalender

Heb je groene vingers en wil je die tonen op je foto's? Er is geen betere manier om je harde werk in de tuin in de verf te zetten dan met een prachtige fotokalender. Maak foto's van je planten met je telefoon of camera, voeg wat leuke lettertypes toe om elke plant te beschrijven en plaats ze op een eenvoudig sjabloon om ze te laten schitteren. Je kan elke foto personaliseren met unieke ontwerpelementen om je planten in de verf te zetten of het eenvoudig houden.

Natuurfotografie kalender

Upload je favoriete foto's van de natuur en het buitenleven voor een prachtige fotokalender die je aan de muur kan hangen of op je bureau kan zetten. Kies een kalendersjabloon met rustgevende kleuren en minimale ontwerpelementen, zodat je inspiratie kan halen uit de scène op de foto.

Kalender voor pasgeborenen

Net als fotoboeken kijkt iedereen graag naar kalenders en wanddecoratie met foto's van een baby. Optimalprint maakt het gemakkelijk om elke mijlpaal in het leven van je baby te gedenken. Deze foto's kunnen het eerste badje van je baby bevatten, het eerste hapje eten, de eerste stapjes en andere speciale gebeurtenissen. Fotokalenders voor baby's zijn ook prachtige geschenkideeën voor grootouders en andere familieleden, dichtbij of ver weg.

Kalender voor huisdieren

custom pet calendar

Huisdieren horen bij de familie en ze verdienen het om gevierd te worden! Verzamel de foto's van je hond of kat door de jaren heen en maak een lieve fotokalender die je een warm gevoel geeft. Gepersonaliseerde kalenders met huisdieren zijn geweldig om mee te nemen naar kantoor, zodat je aan je beste maatje kan denken, zelfs als jullie niet samen zijn.

Recepten kalender

Organiseer je favoriete recepten op een kalender voor op je bureau die je gemakkelijk kan openen als je inspiratie nodig hebt voor een diner of een andere maaltijd. Kies een sjabloon dat je zelf kan personaliseren, zodat je leuke lettertypes kan kiezen en elk recept kan uitschrijven, zodat je het snel kan raadplegen. Als je familierecepten hebt die speciaal voor je zijn, maak dan foto's ervan, kies een eenvoudig thema en maak een gepersonaliseerde fotokalender die je dierbaren eert en hun nalatenschap levend houdt.

Kalender met reisherinneringen

Als je van reizen houdt, zijn wandkalenders een geweldige manier om alle avonturen die je hebt meegemaakt te laten zien. Gebruik je eigen foto's van eerdere reizen en markeer alle geweldige plaatsen die je hebt bezocht. Met de kalender maker van Optimalprint kan je tekst in je favoriete lettertypen toevoegen aan elke kalenderpagina, inclusief de naam van de stad of andere belangrijke details die je wilt onthouden. Wandkalenders met reisherinneringen zijn creatieve geschenkideeën voor familieleden of vrienden die samen met jou op avontuur zijn gegaan.

Huwelijksdag kalender

Vier de belangrijkste dag van je leven door je trouwfoto's in een wandkalender te plaatsen! Vertel het verhaal van jullie bruiloft met foto's van de speciale dag, van het klaarmaken tot het moment waarop jullie het ja-woord geven en het feest met jullie vrienden en familie, de eerste dans en alle andere details die jullie voor altijd willen onthouden. Het organiseren van jullie trouwfoto's in een jaarkalender is een gemakkelijke manier om een van de meest speciale data voor iedereen onder de aandacht te brengen.

Jaaroverzicht kalender

Maak een jaaroverzicht kalender voor aan de muur of op je bureau door je favoriete foto's en herinneringen van het afgelopen jaar te selecteren. Deze chronologische kalender zal je herinneren aan alle leuke momenten van het afgelopen jaar en je doen uitkijken naar nieuwe avonturen in het volgende jaar. Wanneer je online een kalender creëert met Optimalprint, is het eenvoudig om je foto's op datum te ordenen zodat je deze eenvoudig kan uploaden en naar de juiste pagina kan slepen.

Ontwerp en print schitterende gepersonaliseerde kalenders met Optimalprint

personalised wall calendars

Fotokalenders zijn visueel aantrekkelijk, gemakkelijk te maken en kunnen een geweldig geschenk zijn voor familieleden, vrienden en collega's of gewoon voor jezelf.

Met een kalender maker zoals Optimalprint is het eenvoudig om je favoriete foto's op een zinvolle manier te organiseren en af te drukken. Wij maken het gemakkelijk om je kalender naar wens te personaliseren door middel van verschillende lay-outs, stijlen en kleuren.

Het maken van een fotokalender is eenvoudig - kies een sjabloon, upload je foto's en rangschik ze op de pagina's zoals jij dat wilt. En dan hebben we het nog niet eens over het feit dat dit proces kan worden uitgevoerd vanaf een computer of smartphone met de Optimalprint app. Kies uit talloze ontwerpen, achtergronden en thema's om prachtige kalenders te maken voor thuis of om als geschenk te geven aan je dierbaren.

Met papier en drukwerk van hoge kwaliteit, lokale productie en snelle verzending, is het maken en delen van je speciale herinneringen met Optimalprint nog nooit zo eenvoudig geweest. Creëer vandaag nog je gepersonaliseerde kalender!