do not visit

Eenvoudige tips voor het ophangen van een canvas

Heb je ooit een canvasprint aan de muur willen hangen maar wist je niet waar of hoe te beginnen? Maak je geen zorgen. We hebben het allemaal meegemaakt. Een canvas ophangen kan een hele klus zijn, maar het is het waard, want als je het goed doet, kan je in elke kamer van je huis een prachtige blikvanger samenstellen. Of je nu een groot, opvallend kunstwerk of iets kleins en verfijnds wilt ophangen, deze gids toont je hoe het moet!

In dit bericht geven we je wat tips over hoe je met vertrouwen een canvasprint kan ophangen. Je leert alles, van het nauwkeurig opmeten en markeren van je muur tot het kiezen van de juiste hardware voor de klus. Dus wees voorbereid om iets nieuws te leren, want dit 'hang een canvas op'-project wordt leuk!

Hoe een canvasprint ophangen als een pro

Hier bij Optimalprint vind je in verschillende vormen en maten met een ophangset erbij. In de kit leveren we alles wat je nodig hebt om je doek op te hangen: een zaagtand beugel, twee schroeven en een haak.

De manier waarop je ze aan je muur hangt is hetzelfde, of het nu een grote of een kleine is. Je moet rekening houden met het soort muur waaraan je de lijst wenst te hangen, want als die van baksteen of beton is, moet je misschien een boormachine gebruiken om gaten in de muren te maken. Je kan ook pluggen nodig hebben voor bijzonder grote en zware canvassen. Voor standaard gipswanden is het monteren van het canvas echter eenvoudig, wat we hieronder zullen bespreken.

Het uiterlijk van je canvas is natuurlijk boeiend als het indrukwekkend boven de bank hangt. Maar je mag de veiligheid niet vergeten. Daarom moet je er altijd voor zorgen dat het professioneel en stevig aan de muur wordt bevestigd.

Leg je benodigdheden klaar

De lijst bevat:

• Potlood

• Schroevendraaier

• Hamer

• Spijkers

• Waterpas

• Muurbeschermers

• Meetlint of liniaal

• Schroeven

• Ooghaken

- Zaagtand hangers

Het is mogelijk dat je ze niet allemaal nodig hebt, omdat de grootte van het de lijst een rol speelt bij het bepalen van het gereedschap dat je nodig hebt.

Denk na over de plaatsing

Je moet verder kijken dan alleen naar de plaatsing van de lijst om je canvas goed op te hangen. Een algemene regel bij het inlijsten is dat je het canvas ter hoogte van je ogen houdt, vooral als je van plan bent het doek boven je bank of bed te hangen. Houd ten minste 6-8 cm tussen de onderkant van het canvas en de bovenkant van het meubel. Dat geeft het perspectief voldoende ruimte om helder en goed gepositioneerd over te komen.

De beste manier om de juiste plaatsing te vinden is het principe dat musea hanteren, namelijk de 145 cm regel:

• Meet eerst nauwkeurig de hoogte van de lijst en deel deze door 2 om de afstand tot het midden te vinden.

• Tel vervolgens 145 cm bij dat getal op.

• Dit getal geeft de aanbevolen afstand van de vloer tot de bovenkant van je canvas, zodat het zich op ooghoogte bevindt.

• Je kan nu deze afstand vanaf de grond meten en dit punt met een potlood markeren. Je weet nu de aanbevolen hoogte voor de bovenkant van je canvas!.

• Als je spijkers of schroeven gebruikt om je canvas op te hangen, vergeet dan niet de dikte van het canvas lijst aan te passen - als je canvas lijst bijvoorbeeld 4 cm dik is, moet je de spijker 4 cm lager plaatsen dan je potloodmarkering.

Opmerking: De redenering achter deze richtlijn is dat deze overeenkomt met de gemiddelde menselijke ooghoogte, waardoor kijkers het canvas comfortabel kunnen zien. De 145 cm regel is echter niet strikt en kan worden aangepast afhankelijk van de hoogte van het plafond of de grootte van het kunstwerk.

Stap voor stap: Hoe een groot canvas ophangen met spijkers

Een eenvoudige manier om een canvas op te hangen is door het met spijkers aan de muur te hangen. Hiervoor heb je - afhankelijk van de grootte van het canvas - een of twee spijkers, een hamer, een waterpas en een potlood nodig. Laten we verder gaan:

Stap 1: Zoals reeds gezegd, let op de optimale uitlijning van het canvas; zoek de positie die je verkiest. Soms is het handig als iemand anders het canvas tegen de muur houdt terwijl jij uitzoekt wat de beste positie is vanuit verschillende hoeken in de kamer.

Stap 2: Teken met het potlood de gewenste hoogte voor de afbeelding op de muur. Je moet de respectieve lijst dikte aftrekken. Eén markering is voldoende als je het schilderij met één spijker bevestigt, maar als je een groot canvas ophangt zijn twee spijkers aan te bevelen voor de stabiliteit. Als je twee spijkers nodig hebt, trek je een lijn vanaf het eerste merkteken, waarbij je de waterpas gebruikt om de lijn recht te houden. Vervolgens kan je deze lijn gebruiken om de markering voor de tweede spijker aan te brengen.

Stap 3: Sla de spijkers in de muur. Het beste is om de spijkers iets omhoog te richten. Afhankelijk van de dikte van het canvas moeten de spijkers ongeveer 2 cm uit de muur steken.

Stap 4: Bevestig nu de zaagtand beugel aan de achterkant van het doek en hang het doek op door de zaagtand beugel over de spijkers te plaatsen.

Stap 5: Je kan eindelijk het doek uitlijnen en genieten van de aanblik van je nieuwe decoratieve stuk. Het is zo makkelijk om een canvas op te hangen met spijkers!

How to hang a Canvas with Nails

Hoe een canvas op te hangen zonder spijkers: 5 eenvoudige stappen

Om je canvas op te hangen zonder spijkers te gebruiken, kan je de volgende eenvoudige stappen volgen:

Stap 1: Kies de juiste lijm - Aangezien er veel soorten lijmstrips verkrijgbaar zijn, moet je de juiste kiezen op basis van de grootte en het gewicht van je canvasprint. Lees het etiket zorgvuldig alvorens te kopen.

Stap 2: Maak de muur schoon - Zorg ervoor dat elk oppervlak schoon en droog is alvorens lijm aan te brengen. Anders kleeft het misschien niet goed.

Stap 3: De lijm of plakstrip aanbrengen - Volg de instructies op de verpakking van de lijm om deze correct aan te brengen. Zorg ervoor dat de lijm sterk genoeg is om het canvas op zijn plaats te houden.

Stap 4: Bevestig het canvas - Druk het canvas voorzichtig tegen de muur. Zorg ervoor dat de plaatsing recht en waterpas is voordat je loslaat. (Tip: leg je waterpas erop om dit te controleren).

Stap 5: Wachten tot het is uitgehard - Om een canvas goed op te hangen, moet je wachten tot de lijm tegen de muur is uitgehard. Dit zal ervoor zorgen dat het stevig genoeg is om de canvasprint stevig te bevestigen. Meestal vermeldt het instructielabel hoe lang de lijm nodig heeft om volledig te drogen.

Als je je afvroeg hoe je canvassen kan ophangen zonder spijkers te gebruiken, dan heb je nu het antwoord. Dit is een gemakkelijke manier om je canvas op te hangen zonder schade aan de muur te veroorzaken. Met de juiste lijm en geduld kan je in een handomdraai canvas ophangen en de muur er prachtig uit laten zien!

How to hang a Canvas without Nails


Een canvas ophangen: Tips voor een perfect resultaat

Als je dit nog nooit eerder hebt gedaan, helpen deze tips je bij het ophangen van je canvas voor een perfect resultaat.

Stap 1:Kies de juiste plek - Voordat je je canvas gaat ophangen, kies je de juiste plek aan de muur. Houd rekening met de hoogte, de verlichting en de omgeving om ervoor te zorgen dat je canvas kan schitteren.

Stap 2:Gebruik een waterpas - Een waterpas is een uitstekend hulpmiddel om ervoor te zorgen dat je canvas recht en waterpas hangt. Gebruik het om ervoor te zorgen dat je canvas gelijkmatig is uitgelijnd en er netjes uitziet.

Stap 3:Tweemaal meten, eenmaal snijden - Meet de afstand tussen de bovenkant van je canvas en waar het ophangmateriaal aan de achterkant van je canvas is bevestigd. Markeer deze afstand op je muur en gebruik deze als richtlijn voor de plaats van de hangers of spijkers.

Stap 4: Gebruik een zaagtandbeugel en een haak - zoals die in onze montagekit - voor het beste resultaat bij het ophangen van je canvas.

Stap 5: Maak een galerij muur - Voor een creatieve en eclectische uitstraling kan je overwegen een galerij muur van canvassen te maken. Mix en match kleuren en stijlen om een unieke en visueel opwindende display te creëren.

Dat is het dan! Een complete 'Hoe hang ik een canvas op' gids om te evolueren van leek tot iemand die zijn eerste wanddecoratie heeft aangebracht. Met deze tips kan je met een gerust hart canvas aan de muur hangen en een mooie en persoonlijke woningdecoratie creëren. Wees niet bang om creatief te worden en experimenteer met verschillende technieken om te ontdekken wat het beste werkt voor jou en je ruimte!

Tips and Tricks on how to hang a Canvas