do not visit

Hoe schrijf je een bedankkaart? 10 tips en voorbeelden

Technologie maakt het zeker gemakkelijker om met onze dierbaren te communiceren, maar het sturen van een persoonlijk bedankbriefje zal nooit uit de mode raken!

Of je nu een gulle gift ontvangt van een geliefde voor een speciale gebeurtenis in je leven of een eenvoudig bedankbriefje wilt sturen naar iemand die er voor je is, een handgeschreven briefje is een attente, onvergetelijke manier om iemand het gevoel te geven dat hij of zij gewaardeerd wordt.

Als het schrijven van bedankbriefjes niet je specialiteit is, ben je niet de enige. Veel mensen hebben moeite om hun woorden op papier te zetten omdat ze niet weten wat ze in een bedankbriefje moeten schrijven, maar er bestaat een oplossing!

In dit bericht geven we een aantal handige, creatieve ideeën en tips om je op weg te helpen en de hele schrijfervaring gemakkelijker te maken. We geven ook enkele voorbeelden van verschillende situaties, gebeurtenissen en soorten bedankkaartjes om te versturen.

Hier lees je hoe je een bedankbriefje schrijft dat je dierbaren zullen koesteren!

Belangrijkste conclusies uit dit artikel:

  • De tekst van je bedankkaartje kies je zelf. Je kan echter wel nadenken over de ontvanger, de geschenken die je hebt gekregen, de gelegenheid en hoe je het geschenk wilt gebruiken. Deze factoren kunnen je inspireren bij het schrijven van je bedankkaartje.

  • Bedenk wat je wilt zeggen in een bedankbriefje en hoe je de ontvanger wilt laten voelen. Erken de attentheid en vrijgevigheid van de persoon en hoe dankbaar je bent.

  • Bedankbrieven en -briefjes kunnen worden gepersonaliseerd met foto's, tekst, sjablonen, achtergronden en meer op Optimalprint.

  • Van bedankkaarten voor bruiloften tot eenvoudige briefjes om iemand te bedanken voor de tijd die hij of zij samen heeft doorgebracht, elke reden om een bedankbriefje te schrijven is goed.

10 Tips om een bedankkaartje te schrijven

thank you card messages

Een welgemeend bedankbriefje is een eenvoudige manier om waardering te tonen voor iemand in je leven. Er zijn veel gebeurtenissen en redenen om een bedankkaartje te sturen; een babyborrel, huwelijksgeschenk, doop, afstuderen, of een snel bedankje voor verjaardagsgeld. Wat de gelegenheid ook is, een persoonlijk bedankje blijft nooit onopgemerkt.

Druk je dankbaarheid voor de attentheid en vriendelijkheid van mensen op een betekenisvolle manier uit met de volgende tien tips en voorbeelden. Hier is onze complete gids voor het schrijven van de perfecte bedankkaart.

1. Houd de relatie die je hebt met de ontvanger in gedachten

Neem voordat je begint te schrijven even de tijd om na te denken over je relatie met de persoon die de kaart zal ontvangen. Als het een goede vriend of familielid is, gebruik je misschien meer persoonlijke formuleringen en vind je het makkelijker om dankbaarheid uit te drukken. Voor familie, collega's en kennissen zal je waarschijnlijk formelere zinnen gebruiken en selectiever zijn in je woordkeuze.

2. Kies voor een gepersonaliseerd bedankbriefje

De kracht van een handgeschreven bedankbriefje kan niet worden ontkend, maar waarom gaat je niet een stap verder met de personaliseerbare kaarten van Optimalprint? Voeg je eigen persoonlijke touch toe met een foto of citaat en kies uit elegante lay-outs en kaartsjablonen die bij je persoonlijkheid passen. Je kan kiezen uit eenvoudige, minimalistische thema's of voor een levendige en leuke vibe met heldere kleuren en patronen. Je dankbaarheid en waardering uitdrukken met een lieve boodschap is eenvoudig met gepersonaliseerde bedankbriefjes, en Optimalprint biedt fantastische opties om te personaliseren die het nog unieker maken.

3. Houd het kort en krachtig

short thank you card message

Het kan gebeuren dat je teveel en te lang over de tekst van je bedankbriefjes nadenkt, maar we raden je aan om ze kort en krachtig te houden. Het is een goed idee om de etiquette van de kaart te volgen, maar je kan je waardering nog steeds uiten met een simpel "heel erg bedankt" en een paar andere regels tekst. Of deze persoon nu een gulle bijdrage heeft geleverd aan je huwelijksreis, aanwezig was op het eerste verjaardagsfeestje van je kind of je bloemen en gelukwensen heeft gestuurd in een verjaardagskaart, een attent bericht hoeft geen roman te zijn om gewaardeerd te worden. Stuur je liefde en dankbaarheid en neem afscheid!

4. Blijf oprecht en actueel

Probeer geen taal of zinnen te forceren die je in het echte leven nooit zou gebruiken. Een bedankbericht moet vriendelijk, oprecht en to the point klinken.

Hoewel een laat bedankje beter is dan geen bedankje, raadt de etiquette van bedankkaartjes aan om elke ontvanger binnen een week na het evenement een dankbetuiging te sturen. Dit tijdsbestek maakt duidelijk dat je prioriteit ligt bij het schrijven van bedankbriefjes zodat iedereen die je evenement heeft bijgewoond zich gewaardeerd voelt.

Er zijn natuurlijk uitzonderingen op deze regel. Zo wordt het versturen van bedankkaartjes voor bruiloften meestal aangemoedigd binnen een maand na de trouwdatum. Toch sturen veel bruidsparen hun bedankkaartjes binnen de eerste drie maanden vanwege de huwelijksreis en andere gebeurtenissen na hun belangrijke dag.

5. Begin je kaart met een groet

Begin je bedankbericht met een vriendelijke groet. Veel mensen gebruiken "Beste" of "Hoi" met de naam van de ontvanger na de begroeting. Als je bedankkaartjes schrijft, kan je verschillende begroetingen uitproberen om te zien wat je leuk vindt en wat het meest authentiek aanvoelt.

6. Schrijf een krachtig bedankbericht

Begin na de begroeting meteen met je dankbetuiging! Druk uit dat je voor altijd dankbaar bent voor wat ze je hebben gegeven. Of het nu een genereus huwelijksgeschenk was of een attent geschenk bij het afstuderen, het vieren van belangrijke levensgebeurtenissen en het creëren van herinneringen met dierbaren verdient zeker erkenning. Kom meteen ter zake met je bedankbriefjes zodat de ontvanger voelt dat je oprecht bent.

7. Voeg specifieke details toe aan je bedankkaartje

Door persoonlijke details in elk bedankkaartje op te nemen, zal de ontvanger zich gewaardeerd voelen in plaats van het gevoel te krijgen dat hij of zij een algemene, in massa geproduceerde bedankbrief ontvangt. Gebruik details in elke bedankkaart die uniek zijn voor de persoon, van het beschrijven van je liefde voor het specifieke geschenk dat ze stuurden tot een herinnering die jullie deelden tijdens het evenement. Het vermelden van deze redenen voor het bedankkaartje geeft het een persoonlijk tintje dat alleen jij kan geven.

8. Schrijf een toekomstgerichte verklaring

Leg in detail uit hoe je het geschenk gaat gebruiken en hoe het je toekomst beïnvloedt. Stel dat je een huwelijksgeschenk hebt gekregen in de vorm van een royale cadeaubon die je wilt gebruiken voor nieuw servies of nieuwe apparaten in huis. Deel deze details met de schenker, zodat hij of zij zich kan voorstellen hoe jij zijn of haar geschenk op een unieke, nuttige manier gaat gebruiken.

9. Herhaal je dank

Er kunnen niet genoeg dankbetuigingen in bedankbrieven staan! Nadat je een toekomstgerichte verklaring hebt opgesteld over hoe je het geschenk gaat gebruiken, breid je je waardering voor hun vrijgevigheid uit met een laatste "heel erg bedankt" om je dankbaarheid te herhalen.

10. Eindig met groeten

Voordat je afsluit, wens je de ontvanger het allerbeste en vermeld je eventuele plannen om hem of haar in de toekomst weer te zien. Als dit een formeel bedankbriefje is, gebruik dan een professionele afsluiting zoals "De beste wensen" of "Met vriendelijke groeten". Aan de andere kant, als je bedankbriefjes voor bruiloften stuurt, kunnen deze persoonlijker en warmer zijn. Probeer "Veel liefs", "Hartelijk dank" of "Met dank aan jou".

Voorbeelden en ideeën voor bedankkaartjes

thank you card example

Nu je weet hoe je het perfecte bedankkaartje maakt, ben je misschien op zoek naar tekstvoorbeelden die je kan gebruiken om je eigen bedankkaartje te maken. Lees verder voor verschillende voorbeelden van teksten voor bedankkaartjes die je meteen kan gebruiken of gewoon ter inspiratie.

Korte bedankzinnen

  • Hartelijk dank!

  • Hartelijk dank en beste wensen.

  • Bedankt, uit de grond van mijn hart!

  • Woorden kunnen mijn dank en waardering onvoldoende tot uiting brengen.

  • Bedankt voor je vrijgevigheid!

  • Je hebt mijn dag beter gemaakt.

  • Bedankt om aan mij te denken!

Dankberichten voor geschenken

  • Bedankt voor het meest attente en gulle geschenk.

  • Je weet altijd precies wat je me moet geven; je kent me door en door!

  • Mijn oprechte dank voor het attente en perfecte geschenk.

  • Je verjaardagsgeschenk raakte mijn hart en maakte dat ik me geliefd voelde.

  • Heel erg bedankt voor het perfecte huwelijksgeschenk. We zullen de wijnglazen (of een ander geschenk) vaak gebruiken en aan je denken!

  • Je leuke geschenk voor onze nieuwe baby bracht tranen in mijn ogen. Bedankt dat je ons steunt op ons volgende avontuur!

  • Ik sta elk jaar weer versteld van jullie perfecte geschenken. Ik zal dit geschenk altijd gebruiken; heel erg bedankt!

Dankberichten voor diensten

thank you message cards
  • Dit bedankkaartje kan niet tippen aan hoeveel je me de laatste tijd hebt geholpen. Ik ben je eeuwig dankbaar voor je onophoudelijke steun.

  • Bedankt voor je hulp bij de voorbereiding op mijn sollicitatiegesprek. Je hebt me geholpen om meer zelfvertrouwen te krijgen en daar voel ik me geweldig bij!

  • Ik waardeer je geduld en begrip enorm nu ik door deze moeilijke tijd ga.

  • Bedankt dat je me altijd hebt aangemoedigd om in mezelf te geloven en mijn dromen te volgen.

  • Je was er op de belangrijkste momenten van mijn leven en ik zou mijn leven niet zonder jou kunnen voorstellen.

  • Op mijn trouwdag wil ik je bedanken, omdat je me door dik en dun gesteund hebt en me altijd hebt aangemoedigd om in de liefde te geloven.

  • Bedankt dat je mijn grootste supporter bent en altijd het beste in me ziet!

Grappige dankberichten

  • Bedankt voor het geschenk - ik verwachtte ook echt een brok steenkool!

  • Ik weet niet hoe ik het vind om weer een jaar ouder te worden, maar jouw geschenk heeft het makkelijker gemaakt!

  • Ben je niet dankbaar dat ik je vriend ben? Want ik ben zeker dankbaar dat je de mijne bent!

  • Ik ben zo dankbaar voor jou dat ik van plan ben een fanclub ter ere van jou op te richten!

  • Rozen zijn rood. Viooltjes zijn blauw. Ik ben zo gelukkig om een vriend als jij te hebben.

  • Duizend bedankjes kunnen mijn dankbaarheid niet uitdrukken, dus hier is dit stukje papier.

  • Je bent het beste sinds gesneden brood. Dankjewel!

Formele dankberichten

  • Bedankt dat je tijd hebt vrijgemaakt voor mijn sollicitatiegesprek. Ik waardeer de kans om je te ontmoeten en kijk ernaar uit om meer te horen over de functie. Ik hoop snel iets van je te horen!

  • Ik ben je erg dankbaar voor de tijd en moeite die je in mijn professionele ontwikkeling hebt gestoken. Je begeleiding en steun zullen altijd in mijn geheugen gegrift blijven. Ik wens je het allerbeste voor de toekomst.

  • Mijn oprechte dank en waardering voor je steun en begeleiding. Accepteer alsjeblieft mijn diepste dankbaarheid voor alle hulp en aanmoediging die je me hebt gegeven toen ik het nodig had. De beste wensen!

  • Heel erg bedankt voor de hulp die je mijn bedrijf hebt geboden. Ik waardeer je tijd en moeite enorm en ik kijk ernaar uit om in de toekomst samen te werken.

  • Ik wilde je zo snel mogelijk bedanken voor de inzichten, het advies en het vertrouwen dat je me hebt gegeven. Accepteer alstublieft mijn welgemeende dank en dankbaarheid.

  • Ik wil mijn erkentelijkheid betuigen voor je inspanningen en attentheid om mij als nieuw teamlid te verwelkomen. Ik kijk ernaar uit om samen te werken aan toekomstige projecten. Nogmaals bedankt!

Ontwerp en print de perfecte bedankkaartjes met Optimalprint

print thank you cards

Zoals je ziet, is het versturen van een bedankkaartje veel meer dan een paar woorden op een briefje schrijven.

Of je nu je hele familie bedankt voor hun liefde en steun op je trouwdag, een eenvoudig briefje stuurt naar een vriend voor het oppassen op zijn huisdier of een handgeschreven kaart stuurt naar een kennis voor een attent geschenk, bedankkaartjes zijn een gemakkelijke manier om iemand zich speciaal en gewaardeerd te laten voelen.

Als je je bedankbriefjes wilt verbeteren, is Optimalprint er om je te helpen. Met onze gebruiksvriendelijke editor kan je snel en efficiënt gepersonaliseerde bedankbriefjes maken om naar al je familie, vrienden, collega's en kennissen te sturen.

Het proces verloopt vlot; kaarten kunnen worden gemaakt op een computer of met behulp van de Optimalprint app op je smartphone. Upload gewoon een foto of kies uit duizenden ontwerpen en sjablonen op onze site om je bedankbriefjes te laten opvallen. Je zal razendsnel attente en gepersonaliseerde bedankkaartjes versturen! Kies een kaart en begin vandaag nog met ontwerpen.