do not visit

Hoe maak je een poster voor elke gelegenheid? Een stap-voor-stap handleiding

Overal om ons heen zie je posters - om reclame te maken voor producten, om persoonlijkheid toe te voegen aan onze leefruimtes of om belangrijke informatie over te brengen. Het goede nieuws is dat het maken van een poster eenvoudig is en niet enkel door professionele ontwerpers kan gedaan worden. In dit digitale tijdperk is het eenvoudiger dan ooit om je eigen poster online te maken.

Als je foto's hebt die je aan de muur wilt hangen, dan zijn wij er om je op weg te helpen. We laten je stap voor stap zien hoe je een poster kan maken met je eigen afbeeldingen. We beloven dat het makkelijker is dan het klinkt en je hebt geen speciale ontwerpvaardigheden of software nodig.

Dus laten we de mouwen opstropen en samen fantastische posters maken. Of je nu wilt adverteren, informeren of gewoon decoreren, wij zijn er om je te helpen je visie tot leven te brengen.

Belangrijkste conclusies uit dit artikel:

  • Tegenwoordig is het gemakkelijker dan ooit om een poster te maken, of je nu kennis hebt van ontwerpen of niet.

  • Een poster kan een geweldige manier zijn om je favoriete foto's in decoratie voor thuis om te zetten, een evenement onder de aandacht te brengen of academische of onderzoeksresultaten te illustreren.

  • Wij tonen je hoe je een poster kan maken met behulp van de gemakkelijke ontwerpeditor van Optimalprint.

  • Je zal ontdekken hoe je in enkele minuten je volgende premium poster kan maken en bestellen, ongeacht het type poster dat je wenst te maken.

Wat zijn posters en waarom zou je ze gebruiken?

what are posters

Als een van de oudste reclamemiddelen in de geschiedenis gaan met de hand getekende posters honderden jaren terug. In de 15de eeuw, luidde William Caxton de poster een nieuw tijdperk in toen hij Groot-Brittannië kennis liet maken met de eerste drukpers.

Maar pas halverwege de 19de eeuw luidde de Franse kunstenaar Jules Chéret een nieuw tijdperk in voor het ontwerpen van posters door 's werelds eerste kleurenlitho's te introduceren. Hoewel de technologie sinds de tijd van Chéret tal van andere reclamemethoden heeft geïntroduceerd, is de poster nog altijd even populair.

Tegenwoordig zijn er veel verschillende redenen om een poster te laten drukken, of het nu voor persoonlijk of professioneel gebruik is. Gepersonaliseerde posters, verkrijgbaar in allerlei formaten en materialen, zijn een prachtige manier om je favoriete afbeeldingen om te toveren tot wanddecoratie.

Wanneer je je eigen poster ontwerpt met een service zoals Optimalprint, kan je kiezen uit ophangbare posters, ingelijste posters en nog veel meer. Dan is er natuurlijk nog de professionele poster, die alles kan zijn van een zakelijke poster tot een conferentieposter die is ontworpen om belangrijke informatie over te brengen.

Je kan ook een evenementposter maken om reclame te maken voor iets dat varieert van een muziekoptreden tot een vastgoedverkoop. In tegenstelling tot reclameborden of tv-commercials zijn posters een goedkope manier om de aandacht van een lezer te trekken en belangrijke informatie over te brengen.

Welk type poster je ook kiest, de gemakkelijke drag-and-drop poster maker van Optimalprint heeft alles wat je nodig hebt om de poster tot leven te brengen. Laten we eens kijken naar de mogelijkheden en beginnen.

Stap-voor-stap gids voor het maken van gepersonaliseerde posters

Je mag er zeker van zijn dat bij Optimalprint al onze posters worden geprint op hetzelfde papier van topkwaliteit dat door professionele ontwerpers wordt gebruikt. Maar het beste van al is dat onze poster creator eenvoudige bewerkingstools heeft waarmee je onmiddellijk aan de slag kan met het maken van je posterontwerp.

Hieronder laten we je stap voor stap zien hoe je een poster maakt met de online poster maker van Otpimalprint. Of je nu vanaf nul begint of een van onze vele beschikbare sjablonen gebruikt, wij helpen je met het maken van een poster die opvalt.

1. Bepaal waar je poster voor zal dienen

Voordat je begint met het ontwerpen van een poster, moet je even de tijd nemen om te bedenken wat je met je poster wilt bereiken. Als je van plan bent om een aandenken of een decoratieve poster te maken met je eigen foto's, dan is deze stap waarschijnlijk een stuk eenvoudiger en kan je doorgaan naar de volgende stap!

Maar als je een zakelijke poster of een poster voor een evenement wilt maken, dan zijn er nog een paar dingen waar je rekening mee moet houden. Stel jezelf vragen als:

  • Wat is het doel van je poster?

  • Wat zijn de belangrijkste details die het posterontwerp moet overbrengen?

  • Wie is het doelpubliek?

  • Waar komt de poster te hangen?

  • Ben je van plan om een poster te drukken met alleen tekstvakken?

  • Of wil je stockafbeeldingen of ontwerpelementen in je posterontwerp verwerken?

Wees gerust, op dit moment is het niet nodig om heel specifiek te worden over de inhoud van je poster. In eerste instantie gaat het er meer om dat je alle belangrijke elementen verzamelt die je in je posterontwerp wilt opnemen.

2. Kies het juiste posterformaat en de gewenste afdrukstand

poster sizes

Nu je een beter idee hebt van je ontwerpelementen, raadpleeg de Optimalprint pagina voor posters. Hier begin je het ontwerpproces voor je poster door te kiezen tussen verschillende afmetingen en posterformaten.

Klik aan de rechterkant van je scherm op het vervolg keuzemenu voor de afdrukstand om te kiezen of je je poster verticaal (staand), horizontaal (liggend) of vierkant wilt afdrukken. Geen idee wat je wil kiezen?

De meeste posters voor informatief of professioneel gebruik hebben een staande oriëntatie (langer dan breder). Maar als je van plan bent om een poster te ontwerpen voor persoonlijk of academisch gebruik, geniet je over het algemeen van wat meer creatieve vrijheid.

Nadat je de gewenste afdrukstand hebt geselecteerd, ga je naar het menu formaat, waar je kan kiezen uit een groot aantal formaten, van 13 x 18 cm tot 70 x 100 cm.

Het kiezen van het juiste formaat voor je poster is cruciaal omdat het de zichtbaarheid en algehele impact van je ontwerp beïnvloedt. Een belangrijk aspect bij het kiezen van het juiste formaat is rekening houden met het beoogde doel en de plaats waar de poster wordt opgehangen. Je moet bepalen of de poster aan de muur wordt gehangen, op een prikbord wordt opgehangen of als hand-out wordt gebruikt. De keuze van het formaat kan verschillen afhankelijk van het doel. Een poster voor een prikbord moet bijvoorbeeld kleiner zijn dan een poster voor aan de muur, terwijl een hand-out gemakkelijk in de hand moet liggen en makkelijk mee te nemen moet zijn.

Daarnaast moet je de beschikbare ruimte en beperkingen van de tentoonstellingsruimte beoordelen. Is het een grote muur in een ruime kamer of een klein, druk prikbord? Inzicht in deze factoren zal je helpen bij het kiezen van het best mogelijke formaat voor je poster, zodat je zeker weet dat hij geschikt is voor het beoogde doel en effectief kan worden opgehangen in de aangewezen ruimte. Onthoud altijd dat het juiste formaat de aantrekkingskracht van je poster kan vergroten en de impact ervan kan maximaliseren, zodat hij het gewenste resultaat bereikt.

Als je een lijst bij je poster wilt, scroll dan naar beneden en selecteer het gewenste materiaal voor de lijst in het volgende menu op de pagina - zo niet, selecteer dan "geen". Als je een vierkant posterontwerp maakt, kan je ook kiezen uit verschillende soorten houten posterhangers. Nadat je je keuzes hebt gemaakt, klik je op de knop "personaliseren" om te beginnen met het ontwerpen van je poster.

3. Kies een lay-out voor je poster of sjabloon

Nadat je op de knop "personaliseren" hebt geklikt, ben je in de editor voor posterontwerpen van Optimalprint. Als je van plan bent een poster af te drukken met alleen afbeeldingen, volg dan deze eenvoudige instructies om onze gemakkelijke drag-and-drop poster editor te gebruiken.

Aan de linkerkant van je scherm vind je drie verschillende tabbladen:

  • Bestanden

Hier kan je afbeeldingen en andere grafische ontwerpelementen toevoegen. Klik gewoon op het pictogram en upload je elementen vanaf je apparaat, Google foto's, Facebook, Instagram of Dropbox.

Zorg ervoor dat je afbeeldingen van uitstekende kwaliteit gebruikt met een hoge resolutie en een DPI van minstens 300. Hubspot biedt een lijst met geweldige bronnen die je kunnen helpen een afbeeldingsbestand te verkleinen zonder kwaliteitsverlies.

  • Lay-outs

Op het tabblad lay-outs kan je kiezen uit een van onze vele sjablonen. Als elke sjabloon op je scherm verschijnt, sleep je je geüploade afbeeldingen naar de secties van je keuze.

Wil je afbeeldingen of elementen toevoegen die je nog moet uploaden? Klik op de + pictogrammen in elke sectie om extra keuzes te uploaden.

  • Formaten

Als je van gedachten verandert over het formaat, de afdrukstand of het rand rond je poster, klik dan op het formaat pictogram. Selecteer de nieuwe optie van je keuze en je posterontwerp zal automatisch worden aangepast.

Terwijl je je ontwerpelementen in de sjabloon rangschikt, kan je elke sectie bewerken door op de foto te klikken en "klaar" te selecteren in het bovenste menu. Er verschijnen verschillende bewerkingsopties, waaronder de mogelijkheid om elke afbeelding bij te snijden, te spiegelen, te schalen of aan te passen.

Als je je eigen posterontwerp hebt geperfectioneerd, voeg je het toe aan je winkelmandje en klaar! Ga naar afrekenen voor een snelle en betrouwbare verzending van elke bestelling.

4. Maak posters van klassieke kunstwerken

Wil je je muren versieren met prachtige kunstwerken zonder een fortuin uit te geven? Bekijk dan onze Studio Selection wanddecoratie.

Hier vind je een collectie kunst en foto's die door experts zijn geselecteerd en die je allemaal kan printen als poster op premium papier of op canvas van topkwaliteit. Kies uit de werken van beroemde kunstenaars, van Monet tot Balazs Solti.

Of zoek de perfecte poster volgens jou per categorie. Van fotografie en abstracte kunst tot inspirerende boodschappen en kinderdecor, je vindt het perfecte posterontwerp voor iedereen.

Kies het juiste formaat voor jouw ruimte, in combinatie met verschillende lijsten. Of je nu je ruimte wilt upgraden of op zoek bent naar een bijzonder geschenk, onze Studio Selection postercollectie zal je niet teleurstellen.

5. Je poster opslaan en kopen

Als je met succes je creativiteit hebt aangewend om een fotoposter of een van onze unieke geboorteposters te ontwerpen met behulp van de gebruiksvriendelijke ontwerpeditor van Optimalprint, is de laatste stap een koud kunstje. Sla gewoon je voltooide meesterwerk op in je winkelmandje en klaar! Je ontwerp is nu klaar om te worden omgezet in een fysieke poster die je ruimte kan sieren of met anderen kan worden gedeeld.

Bij Optimalprint is onze toewijding aan efficiëntie, snelheid en duurzaamheid onwrikbaar. Wij hebben samenwerkingsverbanden opgezet met een uitgebreid netwerk van lokale drukkers om ervoor te zorgen dat je posters je snel en veilig bereiken. Deze aanpak verkort niet alleen de verzendtijden, maar minimaliseert ook onze ecologische voetafdruk, waardoor het proces milieuvriendelijker wordt.

Bovenal staat klanttevredenheid centraal bij alles wat we doen. Daarom hebben al onze producten een 100% tevredenheidsgarantie. Dit betekent dat als je om welke reden dan ook problemen ondervindt of ontevreden bent over het eindproduct, we je aanmoedigen om contact met ons op te nemen. Onze toegewijde klantendienst zal je graag helpen bij het oplossen van eventuele problemen, zodat je ervaring met Optimalprint zo positief mogelijk is.

Ontwerp en print prachtige posters met Optimalprint

print custom posters

Of je nu een gedetailleerde poster wilt maken om je ideeën overtuigend te presenteren of dierbare herinneringen wilt omzetten in blijvende wanddecoratie, Optimalprint vereenvoudigt het hele proces. Met onze intuïtieve ontwerpeditor en een overvloed aan sjablonen, kan je moeiteloos het perfecte posterontwerp maken dat je persoonlijke stijl en boodschap weerspiegelt.

Misschien heb je al een ontwerp in gedachten? In dat geval kan je bij Optimalprint je vooraf ontworpen poster afdrukken op ons milieuvriendelijke papier van topkwaliteit, zodat het eindproduct niet alleen visueel aantrekkelijk is, maar ook duurzaam is geproduceerd.

Wij leven in een mobielgericht tijdperk en begrijpen hoe belangrijk het is om onderweg te kunnen creëren. Daarom bieden wij de Optimalprint app. Met een paar tikken op je smartphone kan je moeiteloos atlijd en overal een aantrekkelijke poster maken.

Bij Optimalprint is het ons doel om je te voorzien van de tools die je nodig hebt om je visie tot leven te brengen. Onze uitgebreide verzameling bevat duizenden sjablonen, formaten en ontwerpen, zodat je nooit een tekort aan inspiratie of keuzes hebt. Wat je wensen voor de poster ook zijn, we zijn ervan overtuigd dat je iets zal vinden dat perfect bij je past.

Dus waar wacht je nog op? Raadpleeg vandaag nog onze pagina met posterontwerpen, personaliseer je posteren begin aan een creatieve reis die net zo bevredigend is als het eindresultaat. Bij Optimalprint zijn we enthousiast om deel uit te maken van je creatieve proces, van ontwerp tot voltooiing van je unieke poster.