do not visit
65% kortingCode: KAARTENNL | Eindigt: 02/06
Geprint in Nederland en levering binnen 1 - 2 dagen
7,6 / 10
Gewaardeerd met beste klanttevredenheid

Geweldige kwaliteit tegen betaalbare prijzen

Kies een papiersoort die het beste bij je briefpapier past: standaardpapier biedt een glad oppervlak en een mooie afwerking, glanzend papier laat de kleuren er levendiger uitzien en helder wit mat papier is ideaal voor kaarten zonder foto's.

Echte folie

Het beste is nu beter dan ooit geworden! Premiumkaarten met echte folie om dat extraatje toe te voegen. Kies tussen goud, zilver of koper, wat het beste bij je voorkeur past.

Afgeronde hoeken

Het zit hem volledig in de details! Bij onze kaarten met afgeronde hoeken gaat het om de kleine details en de geweldige afwerking.

Communiebedankkaartjes

Je eerste communie is een ongelooflijk bijzondere mijlpaal die je met familie en vrienden goed wilt herdenken. Communiebedankkaartjes zijn een gemakkelijke en betekenisvolle manier om degenen die je eerste communie hebben bijgewoond te bedanken en te delen in de vreugde ervan. Lees verder voor meer informatie over hoe deze kaarten werken, wat ze moeten bevatten en hoe je je eigen kaart kan maken met Optimalprint.

Wat is de eerste communie?De eerste communie, ook bekend als de eucharistie, is een sacrament in het christelijk geloof dat het laatste avondmaal van Jezus met zijn apostelen symboliseert voor zijn dood. Zoals in de Bijbel staat geschreven, zei Jezus tegen zijn apostelen dat zij hem door dit ritueel moesten gedenken wanneer zij brood aten en wijn dronken. Deze daad van herinnering wordt in veel christelijke denominaties gevierd tijdens de mis of de communiedienst.


Het brood en de wijn die geserveerd worden, worden gezien als symbolen van het lichaam en bloed van Jezus en degenen die deelnemen aan de communie worden geacht het lichaam en bloed van Christus te ontvangen, een teken van geestelijke eenheid. Voor jongeren is de eerste communie een overgangsritueel. Het markeert het begin van een volwaardig lidmaatschap van de christelijke kerk en betekent een speciale band met Jezus Christus.

Hoe de communiebedankkaartjes werkenFamilie, vrienden en geloofsgenoten wonen de eerste communie van een jongere bij om mee te vieren dat hij of zij zich aan het geloof heeft verbonden. Het evenement bestaat meestal uit een ceremonie waarin de jongere ter communie gaat en een receptie die daarop volgt. Voor veel families is het de gewoonte om de aanwezigen enkele dagen of weken na de bijeenkomst een bericht van dank te sturen. Dit is niet alleen om dankbaarheid uit te drukken voor hun aanwezigheid bij de eerste communie, maar ook om deze formeel te herdenken. De bedankkaarten voor de eerste communie dienen vaak als aandenken, lang nadat ze zijn verzonden en ontvangen.


Communiebedankkaartjes kunnen er verschillend uitzien, afhankelijk van iemands persoonlijke smaak en stijl. Sommige zijn formeel en traditioneel, terwijl andere een meer moderne of unieke esthetiek hebben. Maar hoe dan ook, alle kaartjes bevatten doorgaans dezelfde basiselementen:

Boodschap van dankHet eerste en meest voor de hand liggende onderdeel van een communiebedankkaartje is een boodschap van dank. Hoe dat eruitziet is geheel aan de afzender, hoewel veel mensen kiezen voor een eenvoudige uitspraak als: "Bedankt dat je mijn eerste communie met mij hebt gevierd" of "Bedankt voor je gebeden en steun op mijn speciale dag."

Communie detailsIn het tweede deel van communiebedankkaartjes staan meestal de communie details. Hierop staan belangrijke data zoals wanneer het ritueel plaatsvond, wie het voltrok en op welke locatie (bijv. kerk of huis).

HandtekeningTot slot worden de eerste communiekaarten meestal ondertekend door de eerste communicant en zijn ouders. Dit is om het bericht formeel af te sluiten en aan te geven dat het van hen afkomstig is.

AfbeeldingenAfbeeldingen zijn een optioneel onderdeel van communiebedankkaartjes, maar zeker de moeite waard als je mooie foto's van de gebeurtenis hebt.

BijbeltekstSommige mensen kiezen ervoor om een bijbeltekst of een citaat over de betekenis van de communie op te nemen in hun communiebedankkaartjes.

Maak je eigen gepersonaliseerde communiekaartenSommige winkels hebben kant-en-klare pakjes communiebedankkaartjes, maar die zijn lang niet zo bijzonder als wanneer je ze zelf maakt. Met de online hulpmiddelen van Optimlaprints helpen wij je bij het maken van gepersonaliseerde eerste communiekaarten die jarenlang herinnerd en gekoesterd zullen worden. Onze professionele diensten kunnen je helpen unieke, gepersonaliseerde kaarten te maken voor je speciale dag die je vertegenwoordigen, want communiebedankkaartjes moeten meer zijn dan alleen een bedankje.


Het leuke is dat je niet eens het comfort van je huis hoeft te verlaten om te beginnen. Alles wat je nodig hebt is toegang tot een computer of mobiel apparaat. Vervolgens kan je je communiebedankkaartjes ontwerpen zoals je dat wilt, met behulp van een van onze bestaande templates.


Hier volgt een stapsgewijs overzicht van hoe het proces werkt:

Kies een basis template
Kies eerst een van de vele templates voor communiekaarten. Optimalprint heeft een reeks opties, zoals die speciaal ontworpen voor meisjes, voor jongens, die met foto's en die zonder foto's. Met zo'n selectie vind je in een razendsnel je perfecte communiebedankkaartje. Maar dat is niet alles, deze kaarten zijn er ook in verschillende configuraties - gevouwen, enkelzijdig en dubbelzijdig. Je kan zelfs een afwerking kiezen, zoals glossy of ongestreken papier.

Je ontwerp personaliserenHet volgende onderdeel is nog leuker: creatief worden. Je kan je communiebedankkaartjes personaliseren door tekst, afbeeldingen en andere afbeeldingen toe te voegen. Je kan bijvoorbeeld je eigen foto's van de ceremonie of een betekenisvol citaat uit de bijbel toevoegen. Je kan zelfs de kleuren en letterstijlen voor de tekst personaliseren met onze gebruiksvriendelijke editor.

Bewerken en afdrukkenDe derde stap is het proeflezen van je ontwerp en controleren of je communiebedankkaartje precies is zoals je wenst. Hoewel het misschien onnodig lijkt, is het absoluut van belang om je communiebedankkaartjes rustig na te kijken. Op die manier kan je eventuele opvallende typefouten of afbeeldingen van lage kwaliteit die door de mazen van het net zijn geglipt, opsporen.


Als en wanneer je tevreden bent met het ontwerp van je communiebedankkaartjes, kan je je bestelling plaatsen en de kaarten naar je laten verzenden. De snelle levering van Optimalprint garandeert dat je communiebedankkaartje in een mum van tijd aankomen.


Optimalprint is er trots op de hand te hebben in het maken van bedankkaarten met foto's die de ontvangers van de eerste communie voor altijd zullen koesteren. Ons doel is om het creëren van gepersonaliseerde communiebedankkaartjes zo gemakkelijk en stressvrij mogelijk te maken. Bekijk onze selectie van communiebedankkaartjes om te beginnen. Met Optimalprint kan je in een paar klikken de mooiste en meest betekenisvolle communiebedankkaartjes maken!